Hlavní obsah

Jablonec - Žižkov 3:1Jablonec v přesile otočil skóre a udolal nováčka ze Žižkova 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Böhm 0 : 1
36. Lafata (penalta) 1 : 1
77. Kovařík 2 : 1
83. Lafata (penalta) 3 : 1

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce udolali v utkání osmého ligového kola Žižkov 3:1. Nováček na severu Čech vedl po Böhmově trefě, jenže ještě do poločasu srovnal z penalty Lafata. Hosté od té chvíli hráli bez vyloučeného Bodečka a tlaku domácích nakonec neodolali. Vítězný gól dal v 77. minutě Kovařík, skóre zpečetil svým třináctým zásahem v sezoně Lafata, který skóroval v sedmém duelu po sobě. Baumit si připsal čtvrtou domácí výhru za sebou, naopak Žižkov i pátý venkovní zápas prohrál.

Foto: Michal Doležal, ČTK

David Lafata (vlevo) se raduje z gólu.

Článek

V jablonecké sestavě nakonec nechyběl nejlepší ligový kanonýr Lafata, kterého v minulých dnech trápila nemoc, ale do tempa se dostával stejně jako spoluhráči zvolna. Domácí sice podle očekávání získali nad nováčkem velkou územní převahu, jenže do gólových šancí se v první půlhodině nemohli skrz zatažený obranný blok hostů dostat. Výjimkou byla Benešova hlavička ze čtrnácté minuty, po které skončil míč na horní síti.

Poprvé Lafata zahrozil v 31. minutě, kdy dorážel Kopicovu střelu, ale Vaclíka nepropálil. Zčistajasna tak udeřili do té doby téměř neškodní Pražané. Zapalač o minutu později zatáhl akci po levé straně, ve vápně se s míčem kolem Jablonského šikovně otočil Böhm a jeho pokus se od tyče odrazil do gólmana Špita a pak zapadl do branky. Jablonec v pátém domácím utkání sezony poprvé inkasoval.

Radost z premiérové ligové trefy ale vydržela žižkovskému útočníkovi jen čtyři minuty. Hostující stoper Bodeček stáhl Lafatu a sám faulovaný z nařízené penalty s přehledem zaznamenal svůj dvanáctý gól v sezoně. Bodeček navíc dostal musel po červené kartě předčasně pod sprchy.

Nováček dlouho srdnatě odolával převaze. Severočeši sice házenkářsky obléhali žižkovské vápno, jenže převaha to byla hodně stereotypní. Nabíhající Lafata špatně trefil míč a po hodině hry vychytal Kovaříka Vaclík.

Když už se začínalo zdát, že Viktoria ubrání svůj první bod ze soupeřova hřiště, zapomněla hostující obrana v 77. minutě v domnění, že jde o ofsajd, na Kovaříka a ten šikovně přehodil Vaclíka. Za pět minut přepadl Lafata přes hostujícího brankáře a Jech podruhé nařídil penaltu. Domácí kanonýr se opět nemýlil a zaokrouhlil počet svých gólů v české lize na devadesát.

Baumit Jablonec - Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 36. a 83. obě z pen. Lafata, 77. Kovařík - 32. Böhm. Rozhodčí: Jech - Košec, Dobrovolný. ŽK: Zapalač, Vaclík. ČK: 35. Bodeček (všichni Žižkov). Diváci: 4050.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský (84. Novák) - Kopic (69. Vošahlík), Loučka, Piták (88. Vaněk), Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Bodeček, Procházka, Starý - Kadeřábek (64. Bořil), Folprecht, Lafrance, Šťastný (81. Sivrič), Zapalač (46. Čermák) - Böhm. Trenér: Pulpit.

Reklama