Hlavní obsah

Liberec otočil zápas proti brněnské Kometě a je třetí

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v 6. kole extraligy Kometu Brno 2:1 a posunuli se na třetí místo tabulky. Mají však stejně bodů jako Litvínov a Zlín. Hosté v Tipsport areně dlouho vedli, ale Bílí Tygři dokázali zápas otočit. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Michal Bárta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Urban (vpravo) z Liberce střílí na brněnského gólmana Sasa Hoviho.

Článek

Do utkání na severu Čech vstoupila lépe Kometa, když se už ve druhé minutě po přihrávce Holce trefil z předbrankového prostoru Jakub Svoboda. Od páté minuty se pak výrazně přitvrdilo. Kica za hostující brankou srazil gólmana Hoviho a inkasoval trest do konce zápasu.

Důraznější styl hokeje vyhovoval více Bílým Tygrům, jenže k vyrovnání jim chyběla potřebná přesnost. Bárta s Urbanem v nájezdu dva na nikoho ztroskotali na finském gólmanovi. Branku na 1:1 měl pak na holi Dušek, ale přestřelil.

Druhá třetina začala kvůli poruše světel v aréně se zhruba patnáctiminutovým zpožděním. Liberecké delší přestávka nezastavila. Nedvěd mohl po hrubce hostujícího Valacha srovnat, ale z otočky trefil beton Hoviho.

Vyrovnáno tak bylo až ve 33. minutě. Bulíř našel zpoza branky Daniela Špačka, který dorazil jeho vysokou přihrávku rukavicí. Gól tak musel posvětit až videorozhodčí. Odpovědět mohl vzápětí Pospíšil, ale v jasné příležitosti před Pincem minul.

Oba týmy hrály ve třetí periodě hodně defenzivně a zajímavých okamžiků tak výrazně ubylo. Změnu stavu tak přineslo až vyloučení Pospíšila v polovině třetiny. Michal Bárta totiž zužitkoval nahrávku Trončinského a zajistil domácím vedení.

Moravané ke konci zápasu vrhli vše do útoku, a tak měl Liberec k dispozici zajímavé brejky. Jeden z nich nezužitkoval Urban, jehož Hovi vychytal. Brno zkoušelo i hru bez brankáře, ale Severočeši si své první domácí vítězství v sezoně nenechal vzít.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Špaček (Bulíř), 51. Bárta (Trončinský, P. Nedvěd) - 2. Jakub Svoboda (Holec, Jar. Svoboda). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Kica (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4338.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Holub, Hay, Derner, D. Kajínek, Trončinský, Moravec - Klimenta, P. Nedvěd, Dušek - Špaček, Vak, Vantuch - Víšek, Urban, Bárta - Kica, Bulíř, L. Krejčík. Trenéři: Kalous a Pešán.
Brno: Hovi - Bičánek, Kempný, Malec, Valach, Ostrčil, Švrček - Hubáček, R. Hruška, Pospíšil - Erat, L. Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Holec, Jar. Svoboda - Jankovič, Koreis, Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: