Hlavní obsah

Kvitová čeká od Stosurové v semifinále "trošku chlapský" tenis

Využít, že hraje levou rukou, a hrát více do bekhendu se bude snažit tenistka Petra Kvitová v semifinále Turnaje mistryň proti Samantě Stosurové z Austrálie. V sobotním utkání v Istanbulu čeká česká hvězda od australské protivnice výborný servis a tradičně "chlapský" tenis. Utkání začne nejdříve ve 14 hodin, ještě před ním je na programu jedno semifinále čtyřhry, do kterého zasáhne Květa Peschkeová.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Radostné gesto Petry Kvitové

Článek

Jednadvacetiletá Kvitová proletěla při své premiéře mezi elitní osmičkou Červenou skupinou jako kometa. Neztratila ani set, přičemž divákům ukázala rychlou hru, nespočet vítězných úderů jako při triumfu ve Wimbledonu i bojovnost.

Sobotní program Turnaje mistryň (začátek 12:00 SELČ):
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Švedovová, Kingová (3-Kaz./USA), Kvitová (3-ČR) - Stosurová (7-Austr.), Azarenková (4-Běl.) - Zvonarevová (6-Rus.), Huberová, Raymondová (2-USA) - Dulková, Pennettaová (4-Arg./It.).

"Splněno nemám," hlásila rozesmátá Kvitová po výhře nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou v posledním duelu skupiny. Žebříčkově i herně by měla být proti vítězce US Open Stosurové favoritkou. Cítí se tak ona sama? "O tom jsem nepřemýšlela. Je lepší se tak necítit. Proti Agnieszce jsem taky byla? Nevím," řekla Kvitová.

Australanka Samantha Stosurová na Turnaji mistryň v Istanbulufoto: Reuters/Murad Sezer

Australanku porazila Kvitová letos v Melbourne na Australian Open a před třemi lety vyhrála i první vzájemný zápas. "Hru na Stosurovou má Petra dobrou, ale zápas to bude otevřený. Bude to bitva," předpovídal trenér David Kotyza. "Ona má výborný servis, je to trošku takový chlapský tenis," přidala se Kvitová.

Bude jí vadit, že jsem levačka, doufá Kvitová

Sedmadvacetiletá Stosurová ocenila před semifinále kvality o šest let mladší Kvitové. "Je mladá a má za sebou vynikající rok. Vyhrát Wimbledon a tady postoupit do semifinále, tak to je v jejím věku opravdu skvělé," řekla Australanka.

Na Stosurovou chce Kvitová použít své osvědčené zbraně. "Asi jí bude vadit, že jsem levačka, a doufám, že do bekhendu to půjde hodně," uvažovala Kvitová, letošní vítězka pěti turnajů WTA. "Doufám, že mě David na to připraví," přehodila odpovědnost na svého trenéra. "Bude to odlišný zápas než dosud, extrém proti ostatním holkám. A navíc se Samantha zlepšila mentálně," řekl Kotyza.

V zápasech ve skupině se skóre vyvíjelo podle toho, jak Kvitová diktovala tempo hry. Stejné by to mělo být i proti Stosurové. "Vypadá to tak, protože má údery tak razantní, že leckdy ta druhá holka nestíhá. Jenže někdy je ta míra rizika tak vysoká, že z toho můžou být chyby. Nemyslím si, že to je jen o Petře," řekl Kotyza.

Fyzicky se Kvitová po třech vyhraných zápasech cítila na konci roku dobře. "Vítěz není nikdy unaven a doufám, že to takhle bude pokračovat," přála si česká tenistka.

Reklama

Související témata: