Hlavní obsah

Žižkov - Liberec 1:4Liberec opět loupil v Praze: nováček ze Žižkova ale dlouho vzdoroval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Breznaník 0 : 1
45. Rabušic 0 : 2
55. Böhm 1 : 2
69. Štajner (penalta) 1 : 3
81. Breznaník 1 : 4

PRAHA

Dvě vydařené kombinace v závěru poločasu nasměrovaly Liberec k další výhře - nakonec zcela jasné 4:1. Severočeši vítězí potřetí v řadě, po Spartě obrali i další Pražany - Žižkov. Drží se v popředí smečky pronásledovatelů Letenských.

Foto: Sport.cz

Michael Rabušic z Liberce (vlevo) právě vstřelil druhý gól proti Žižkovu. Gratuluje mu autor prvního gólu Liberce Michal Breznaník.

Článek

Ale nováček dlouho vzdoroval Slovanu snad více než nedávno lídr, který podlehl 0:3. Téměř celých pětačtyřicet minut hráli Žižkovští s favoritem vyrovnanou partii, kdy hosty téměř k ničemu nepustili, ale ani on sami vyložené příležitosti neměli. Z nudy dlouho vybočovaly jen rány domácích Kalivody a Böhma. Šural na druhé straně neprostřelil vyběhnuvšího Vaclíka.

Až v závěru půle udeřilo: Šural přízemním centrem našel Breznaníka a nejlepší liberecký střelec dal svůj šestý gól v soutěži. Vzápětí Rabušic využil Štajnerovu přihrávku, míč poslal do sítě skrze Vaclíkovy nohy, Viktorii to ale ještě nesrazilo.

Böhm v první šanci po pauze promáchl, avšak v 55. minutě naběhl za obranu a bombou propálil Bičíka.. A obrana až příliš bohorovně hrajícího Slovanu se dál měla co otáčet.

Hostům se ulevilo, až když Štajner proměnil v 70. minutě penaltu za faul Slodowého na Breznaníka, čemuž předcházela Bodečkova chyba a zbytečné komplikace před žižkovskou bránou. Skóre hlavičkou po Šuralově centru uzavřel hlavičkou Breznaník a kouč Šilhavý který kdysi v závěru své hráčské kariéry působil i na Žižkově, mohl na jemu dobře známé půdě jásat. Bodeček ani střídající Nestorovski ze slibných pozic už korigovat nedokázali.

Žižkov - Liberec 1:4
Branky: 55. Böhm - 44. a 83. Breznaník, 45. Rabušic, 70. z penalty Štajner. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Starý, Folprecht - Breznaník. Diváků: 2367.
Žižkov: Vaclík - Slodowy (70. Sivrič), Bodeček, Procházka, Starý - Kalod - Kadeřábek, Kalivoda, Mach (46. Folprecht), Bořil - Böhm (81. Nestorovski). Trenér: Pulpit
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (90. Bosančič), Vácha, Janů, Breznaník - Štajner (87. Rilke), Rabušic (88. Hadaščok). Trenér: Šilhavý

Reklama

Související témata: