Hlavní obsah

Kličko prý chce i po operaci boxovat, fit ale není

Vladimir Kličko chce v sobotu obhajovat tituly mistra světa v boxu v těžké váze, přestože se o tomto víkendu podrobil operaci ledviny. Při ní mu lékaři v Düsseldorfu endoskopicky odstranili zhruba třígramový kámen, kvůli kterému musel ukrajinský šampion přerušit přípravný kemp v Rakousku.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko

Článek

"Zákrok proběhl dobře. Pokud nedojde k nepředvídaným komplikacím, bude boxovat," řekl Kličkův manažer Bernd Bönte agentuře SID. "Tvrdou přípravu už měl za sebou, rozhodne se sám," dodal.

Ukrajinský boxer se nicméně necítí úplně fit. Ačkoliv nechtěl nic měnit na naplánovaném mimotréninkovém programu před duelem, musel na poslední chvíli odříct účast v dnešním večerním televizním pořadu. "Udělalo se mu špatně, tak odjel na kliniku. Necítí se zrovna dobře," omluvil boxera ve studiu Kličkův bratr Vitalij.

Vladimir Kličko musel nenadále ukončit tréninkový kemp v rakouském Goingu, odkud byl v noci na pátek vrtulníkem převezen do Innsbrucku s ledvinovou kolikou. Pětatřicetiletý Ukrajinec se připravoval na duel s Jeanem-Markem Mormeckem o tituly WBA, IBF a WBO. V pondělí se má uskutečnit v dějišti zápasu Düsseldorfu tisková konference.

Reklama