Hlavní obsah

Berdych v prvním kole Australian Open nezaváhal, postupuje i Cetkovská

MELBOURNE

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na prvním grandslamovém turnaji sezóny Australian Open do druhého kola. Sedmý nasazený porazil ve čtyřech setech Alberta Ramose ze Španělska. Úspěšné byly i Petra Cetkovská a Iveta Benešová. Na turaji naopak končí Eva Birnerová a Lucie Šafářová.

Foto: Daniel Munoz , Reuters

Tomáš Berdych nakonec Alberta Ramose udolal ve čtyřech setech.

Článek

Sedmý hráč světa Berdych bojoval dnes v Melbourne nejen s Ramosem, ale i s vedrem a větrem. Druhá polovina zápasu už ale byla jasně v jeho režii a roli favorita potvrdil po necelých třech hodinách. Dalším Berdychovým soupeřem bude Belgičan Olivier Rochus, který v úvodním utkání turnaje porazil Němce Björna Phaua.

"Podmínky nebyly zrovna dokonalé. Hodně foukalo. Horko mi nevadí, ale vítr ovlivňuje hru hodně. Až na ten druhý set to byla solidní výhra," řekl Berdych deníku Sport. "Mohlo to být samozřejmě ještě lepší, ale první zápasy v turnaji vždycky nebývají z mojí strany ideální. Ale tak je to možná i lepší, protože pak se má člověk kam zlepšovat. Je důležitý takový zápas zvládnout a jede se dál."

Cetkovská přehrála Japonku Ajumi Moritaovou po třísetové bitvě 3:6, 6:1, 7:5 a na třetí pokus prošla na Australian Open přes první kolo. Benešová taktéž po třech setech vyřadila Francouzsku Mathildou Johanssonovou 6:3, 2:6 a 6:4.

Petra Cetkovská se raduje po vítězství nad Japonkou Ajumi Moriatoaovou.foto: Reuters/Vivek Prakash

Birnerová se naopak loučila po prohře s 26. nasazenou Španělkou Anabel Medinaovou dvakrát 3:6. V prvním kole skončila také čtyřiadvacátá nasazená Lucie Šafářová, která podlehla Christině McHaleové ze Spojených států amerických.

Australian Open, 1. kolo:
Muži:
Tomáš Berdych (7-ČR) - Albert Ramos (Šp.) 7:5, 4:6, 6:2, 6:3.
Ženy:
Petra Cetkovská (32-ČR) - Ajumi Moritaová (Jap.) 3:6, 6:1, 7:5,
Anabel Medinová Garriguesová (26-Šp.) - Eva Birnerová (ČR) 6:3, 6:3.
Christina McHaleová (USA) - Lucie Šafářová (24-ČR) 6:2, 6:4.
Iveta Benešová (ČR) - Mathilde Johanssonová (Fr.) 6:3, 2:6, 6:4.
Ostatní výsledky Australian Open zde.

Reklama