Hlavní obsah

Washington prohrál v NBA další zápas, Veselý byl na palubovce jen tři minuty

WASHINGTON

Basketbalisté Washingtonu prohráli v NBA třináctý z patnácti zápasů a zůstávají nejhorším celkem zámořské ligy. Wizards v pátek doma podlehli Denveru 104:108. Jan Veselý odehrál v dresu poražených tři minuty, připsal si jeden doskočený míč a tři osobní chyby.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

JaVale McGee z Washingtonu střílí koš Denveru.

Článek

Washington vstoupil do utkání slibně, první čtvrtinu vyhrál o deset bodů, pak se ale Denveru rozehrál náhradník Al Harrington a s 29 body zastínil všechny ostatní střelce. Domácí ještě čtyři minuty před koncem vedli, závěr však zvládl lépe soupeř.

Hrdinou zápasu Orlanda proti Lakers byl domácí Dwight Howard, který k 21 bodům přidal 23 doskoků. Losangeleský tým tradičně táhl Kobe Bryant, jeho 30 bodů však tentokrát porážku neodvrátilo, lídři Jihovýchodní divize zvítězili 92:80.

Chicago i bez Rose deklasovalo Cleveland

Nejúspěšnějším klubem ligy je Chicago, které i bez zraněné hvězdy Derricka Rose deklasovalo Cleveland 114:75 a připravilo Cavaliers nejtěžší domácí porážku v historii. "V obraně hráli opravdu výborně. Pokaždé jsme se strašně nadřeli, než jsme vůbec dokázali vystřelit," prohlásil clevelandský náhradník Daniel Gibson.

Sám se o střelbu pokusil desetkrát, ale trefil jen dvě trojky. "Ale rozhodně musíme víc bojovat. Dneska jsme to prostě vzdali, to se nesmí stát," dodal Gibson.

Výsledky NBA:
Boston - Phoenix 71:79, Cleveland - Chicago 75:114, Detroit - Memphis 81:98, Golden State - Indiana 91:94, LA Clippers - Minnesota 98:101, New York - Milwaukee 86:100, Orlando - LA Lakers 92:80, Philadelphia - Atlanta 90:76, San Antonio - Sacramento 86:88, Toronto - Portland 84:94, Washington - Denver 104:108 (za domácí Veselý 1 doskok).

Reklama

Související témata: