Hlavní obsah

Švýcarsko - Francie 2:4Francie zaskočila Švýcary, kterým utíká šance na čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Auvitu 0 : 1
33. Da Costa 0 : 2
34. Brunner 1 : 2
36. Brunner 2 : 2
47. Meunier 2 : 3
48. Da Costa 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Švýcarska nesplnili na světovém šampionátu v Helsinkách proti Francii roli favoritů a porážkou 2:4 si značně zkomplikovali plány na postup do čtvrtfinále. Francouzi zápas rozhodli třemi góly z přesilovek a výrazně tím posílili své šance na záchranu v elitní skupině mistrovství světa.

Článek

Švýcaři papírové předpoklady plnili pouze opticky. Jejich převaha v poli byla neefektivní a chyběla i trocha štěstí, když Niederreiterova rána zazvonila na tyčku francouzské branky. Soupeř naopak v první třetině vytěžil z minima maximum a Auvitu ho v přesilovce poslal v 18. minutě do vedení.

Náporu Švýcarů odzvonila nevyužitá obrovská možnost Brunnera, po níž se k větší aktivitě nadechli i Francouzi a Da Costa jim v 33. minutě zajistil dokonce dvougólový náskok.

Až poté prolomil střelecké trápení také výběr Helvétského kříže. Brunner po rovné minutě prostřelil pozorného Hueta poprvé a hned v dalším střídání svůj gólový kousek zopakoval. Dvougólový náskok Francie vzal během 80 vteřin za své.

Zdálo se, že Švýcaři utkání dovedou zvrátit. Monnet však v 45. minutě trefil jen horní tyčku a pak jim škrt přes rozpočet udělal neomaleným faulem u mantinelu Bezina. Jeho pětiminutové vyloučení Francie dvakrát využila a protivník už nenašel síly na obrat.

Skupina A (Helsinky):
Švýcarsko - Francie 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Brunner (Furrer, Blindenbacher), 36. Brunner (Romy) - 18. Auvitu (Hecquefeuille, Meunier), 33. T. Da Costa (Bertrand, Roussel), 47. Meunier, 48. S. Da Costa (Bellemare, Amar). Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Larking (Švéd.) - Šeljanin (Rus.), Wilmot (Kan.). Vyloučení: 3:5, navíc Bezina (Švýc.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 9155.
Stephan - Bois, Bezina, Blindenbacher, Streit, Sbia, Josi, Seger, Furrer, Von Gunten - Hollenstein, Romy, Brunner - Ambühl, Wick, Bieber - Plüss, Niederreiter, Trachsler - Monnet, Rüthemann. Trenér: Sean Simpson.
Huet - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. Da Costa, Bellemare, Guttig - B. Henderson, Bertrand, Roussel - Fleury, Raux, T. Da Costa. Trenér: David Henderson.

Reklama

Související témata: