Hlavní obsah

Kazachstán - Kanada 0:8Hokejisté Kanady si smlsli na Kazachstánu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Phaneuf 0 : 1
33. Perry 0 : 2
38. Burrows 0 : 3
43. Kane 0 : 4
44. Tavares 0 : 5
44. Purcell 0 : 6
46. Phaneuf 0 : 7
57. Nugent-Hopkins 0 : 8
Záznam online reportáže

Helsinky

Hokejisté Kanady deklasovali na mistrovství světa ve svém předposledním utkání ve skupině A v Helsinách 8:0 Kazachstán a pojistili si první místo v tabulce. Na závěr základní části je čeká Bělorusko.

Článek

Kanaďané předvedli exhibici především v závěrečné třetině, v níž nastříleli soupeři pět gólů. V úvodu kazašská obrana s gólmanem Kolesnikem odolávala, favorit se prosadil až v 16. minutě díky trefě obránce Phaneufa v přesilovce.

V druhé části přidal zámořský tým dvě branky, přičemž Burrows se prosadil v oslabení. Opravdový brankostroj následoval v kanadském podání mezi 43. a 46. minutou, kdy favorit skóroval čtyřikrát.

Šestý gól v kazašské síti znamenal konec zápasu pro Kolesnika, jehož vystřídal Jeremejev. Toho brzy nato překonal svým druhým gólem v zápasu Phaneuf.

Kazachům se nepodařilo zaznamenat čestný úspěch ani v závěrečné minutě, kterou téměř celou odehráli ve dvojnásobné početní výhodě. Zůstali tak poslední v tabulce dva body za Běloruskem.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Helsinky):
Kazachstán - Kanada 0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Branky a nahrávky: 16. Phaneuf (Getzlaf), 33. Perry (Keith, Bouwmeester), 38. Burrows (Eberle, Keith), 43. E. Kane, 44. Tavares (Eberle, Russell), 44. Purcell (Benn), 46. Phaneuf (Getzlaf, Keith), 57. Nugent-Hopkins (Sharp, Ladd). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Patafie (USA) - Dahmen (Švéd.), Schulz (Něm.). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4151.
Kazachstán: Kolesnik (44. Jeremejev) - Novopašin, Litviněnko, Troščinskij, Jakovenko, Korabejnikov, Kolesnikov, Savčenko, Fadějev - Puškarev, Upper, Žajlajov - Spiridonov, Krasnoslobodcev, Rymarev - Bumagin, Poliščuk, Romanov - Voroncov. Trenér: Andrej Šajanov.
Kanada: Dubnyk - Keith, Bouwmeester, Methot, Phaneuf, Russel, Quincey, L. Schenn, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - E. Kane, Getzlaf, Perry - Benn, Nugent-Hopkins, Sharp - Ladd, Burrows, Purcell. Trenér: Brent Sutter.

Reklama

Související témata: