Hlavní obsah

Švédsko - Lotyšsko 4:0Švédové díky přesilovkovým gólům porazili Lotyše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Eriksson 1 : 0
15. Silfverberg 2 : 0
34. Zetterberg 3 : 0
53. Eriksson 4 : 0
Záznam online reportáže

Stockholm

Hokejista Švédska porazili v závěrečném zápase základních skupin na mistrovství světa Lotyšsko 4:0. Tři góly vstřelil domácí tým v početních výhodách, Švédové podruhé za sebou neinkasovali. Výsledek už nic nezměnil na složení čtvrtfinálových dvojic. Seveřané se ve čtvrtek utkají o postup do semifinále s Českou republikou. Lotyšsko zůstalo ve skupině B páté.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Švédský útočník Patric Hörnqvist způsobil před lotyšskou brankou rozruch

Článek

Švédové nasadili do zápasu už i poslední posilu ze zámořské NHL, útočníka Washingtonu Bäckströma, který se zařadil do elitní formace domácích. Opora Capitals si připsala i asistenci u druhého, přesilovkového gólu Tří korunek, o úvodní branku se ale postaral Eriksson.

Favorit měl zápas pod kontrolou, i když ve druhé třetině pomohla brankáři Fasthovi i tyč a také jeho pozorní spoluhráči. Podobně na tom byl ale i jeho protějšek Jučers, Alfredssonova střela nebyla uznána jako gólová po poradě s videorozhodčím. Zkušený švédský útočník si ale lehce spravil chuť ve 34. minutě, kdy přihrál v přesilovce na gól Zetterbergovi.

I poslední branka padla v početní výhodě domácích a postaral se o ni zkušený Franzén.

MS v ledním hokeji, skupina B:
Švédsko - Lotyšsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Eriksson (Zetterberg, Franzén), 15. Silfverberg (Karlsson, Bäckström), 34. Zetterberg (Alfredsson), 53. Franzén (Zetterberg, Karlsson). Rozhodčí: Baluška (SR), Brüggemann (Něm.) - Dehaen (Fr.), Morrison (USA). Vyloučení: 3:4, navíc Jass (Lot.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 9310.
Švédsko: Fasth - S. Kronwall, Hedman, Hjalmarsson, Karlsson, S. Kronwall, Brodin - Alfredsson, Bäckström, Hörnqvist - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Stalberg, Krüger, Landeskog - Persson, Järnkrok, Silfverberg - Larsson. Trenér: Pär Marts.
Lotyšsko: Jučers - K. Redlihs, Galvinš, Cibulskis, Bartulis, Pujacs, Sotnieks, Lavinš, Andersons - Keninš, Sprukts, Indrašis - M. Redlihs, Daugavinš, Dzerinš - Meija, Cipulis, Širokovs - Saulietis, Štals, K. Jass. Trenér: Ted Nolan.

Reklama

Související témata: