Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 3:0Plzeň se trápila, ale Hradec nakonec málem vyprovodila debaklem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Kolář 1 : 0
68. Bakoš 2 : 0
77. Poděbradský (vlastní) 3 : 0
Záznam online reportáže

Karel FeltPrávo

Chvílemi drtivou převahu měli fotbalisté Plzně v duelu s Hradcem Králové, ale finální přihrávka a přesné zakončení jim dělalo problémy. Vítězství sice mělo nakonec i díky vlastní brance hostí nádech debaklu, ale mohlo a mělo být mnohem výraznější. Neškodného soupeře viktoriáni pustili za půlku jen výjimečně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Daniel Kolář střílí úvodní gól Viktorie Plzeň proti Hradci Králové.

Článek

Plzeň začala před téměř plným stadiónem podzimní ligovou premiéru podle tradičních not. Zatímco gólman Bolek mohl hledat na trávníku čtyřlístky, které ale na těch fotbalových nerostou, jeho protějšek Lindr se musel pořádně ohánět, protože domácí v první desetiminutovce kopali sedm rohových kopů. Jen dvakrát ale mířili při zakončení mezi tyče. Gólman hostí byl na správném místě.

Více než čtvrt hodiny trvalo, než se hosté podívali na pár minut zblízka na Bolka při dvou rohových kopech. Zasahovat nemusel ani jednou. Obléhání královehradecké šestnáctky pak pokračovalo, ovšem stále bez jediné šance. Když už se dostal Bakoš za obranu, asistent měl praporek nad hlavou. Plzeň marně hledala skuliny ve dvouvrstevné obraně Východočechů, kteří navíc napadali domácí už za půlící čárou a komplikovali jim kombinaci. S přibývajícími minutami spíš narůstala bezradnost domácích, než aby na soupeře něco vymysleli.

Odměny za trpělivé dobývaní se ale dočkali. Bakoš na pravé straně pokutového území soupeře nevěděl co s míčem, tak ho poslal k lajně Daridovi. Ten našel milimetrovým centrem svátečního hlavičkáře Koláře, který se najednou ocitl sám mezi jinak pozornými obránci soupeře a hlavičkou z pěti metrů nedal Lindrovi šanci.

Dalšímu gólu zabránila tyč

Krátce na prosvištěla kolem jeho brány dělovka Limberského. Parádní pětiminutovku ukončil Darida přízemní střelou přes celou bránu, kterou ale zastavila pravá tyč. V samém závěru první půle se byli hosté podívat, jestli Bolek nespí a pořádně ho vystrašili. To když se Holeš zbavil Limberského, ale k jeho centru chybělo Dvořákovi snad pět centimetrů.

Druhou půli zahájili domácí desátým rohovým kopem po tečované střele Ďuriše, ale k zakončení je Východočeši opět nepustili. Viktoriáni táhli většinu útoků po levé straně, ale Ďuriš se v rozhodujících momentech utápěl v kličkách a nedokázal využít nabíhajícího Limberského. Když už se domácím povedla kolmá přihrávka ze středu hřiště na Bakoše, útočník obstřelil nejen vyběhnuvšího Lindra ale i bránu. Po jedné z mála rychlých akcí Fillo našel v šestnáctce volného Rajtorala, který ale pálil těsně vedle brány.

Výhru pečetil vlastní gól

Další pohlednou akci rozběhl Kolář, ale na jejím konci byla tyč soupeřových zadáků a další rohový kop. A jak jinak, nic z něho nebylo. Hradec se sice dostával k domácí šestnáctce častěji, ale před ní rezignoval na jakýkoliv pokus o zakončení a poslušně odevzdával míče plzeňským obráncům.

Když měl Harba při trestném kopu klid, pálil nad břevno. Na druhé straně se zapojil do ofenzívy i Horváth, ale jeho střelu po zemi vyrazil Lindr na roh. O pár minut později proti bleskové akci Koláře s Procházkou a technické střele Bakoše už neměl šanci. Po osmi minutách kapituloval potřetí, když neudržel střelu Ďuriše a Darida doklepl míč do prázdné brány, stál však v ofsajdu.

Třetí gól si dali hosté sami, když Lindr podběhl centrovaný míč, který se od Poděbradského, tísněného Fillem, odrazil do sítě. Závěrečnou plzeňskou exhibici provázel potlesk na otevřené scéně.

FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 3:0 (1:0)
Branky: 35. Kolář, 68. Bakoš., 77. vlastní Poděbradský. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Mencl. ŽK: Horváth - Harba. Diváci: 10310.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo Kolář (83. Hanousek), Malakjan (46. Ďuriš) - Bakoš (75. Hora). Trenér: Vrba.
Hradec Králové: Lindr - Holeš, Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Strnad, Šisler (78. Pávek) - Štěpán, Harba, Zelený (80. Voltr) - Dvořák (71. Uškovič). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: