Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 2:0Sigma zdolala Slovácko, ale ztratila dalšího stopera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Škerle 1 : 0
65. Ordoš (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Petr MarekPrávo

Olomoucká Sigma po solidním, trpělivém výkonu s přehledem zdolala Slovácko, ale po Rusu Golbanovi ztratila dalšího stopera, když tentokrát byl vyloučen jeho náhradník Dreksa.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Olomouce Roman Pivarník

Článek

Hanáci zahájili mnohem aktivněji, ale z počátečního tlaku nic nevytěžili. Jejich úsilí končilo již na šestnáctce. Ke střelbě se tak dostávali jen z dálky. Dvakrát pálil Hořava a jednou Schulmeister. Nic se však neujalo.

Hosté se začali osmělovat až po čtvrthodině, vyrovnali hru v poli, ale ani oni s výjimkou hlavičky Trousila těsně nad, nebezpeční nebyli.

První opravdu vyloženou šanci si vypracovali ve 32. minutě domácí, když Hubník zprava ideálně našel na penaltě Ordoše. Ten sice vypálil z první, trefil však jen dobře postaveného Melichárka. Vzápětí znovu Hubník nadějně vysouval Doležala, ale včas vybíhající gólman svůj tým podržel. Tlak Sigmy pak dál sílil. Hrozila však jen z rohových kopů a těm pozorná defenzíva Slovácka dlouho odolávala. Až dvě minuty před přestávkou Vepřek, jak jinak, než z rohu, našel Škerleho a ten nekompromisně napálil míč do šibenice.

Ve druhé půli přinesla poprvé vzruch 56. minuta, kdy Trousil fauloval v pokutovém území Doležala, ale sudí místo penalty na pokyn asistenta ukázal olomouckému útočníkovi žlutou kartu za simulování. Prakticky z protiútoku Slovácko skórovalo, gól však pro ofsajd neplatil. V 65. minutě už ale rozhodčí pokutový kop nařídil, a to poté, co gólman Melichárek srazil důrazného Hubníka. Ordoš ji s přehledem proměnil a do té doby nervózní Sigmu tak uklidnil.

Čtvrt hodiny před koncem neudržel nervy na uzdě stoper domácích Dreksa, když se ohnal po Doškovi, který ho předtím fauloval a musel předčasně pod sprchy. Drama však Sigma nepřipustila. Oslabení zvládla s přehledem a tři body si nenechala vzít.

„Těší mě vítězství i předvedená hra. Důležité bylo, že jsme v obraně i útoku dokázali eliminovat vysoké hráče soupeře, zejména Doška. Těžko jsme se však dostávali do kombinace. Prostoru bylo málo a tak jsme se soustředili hodně na standardky a jednu jsme využili, což nás uklidnilo," tvrdil kouč Sigmy Roman Pivarník.

Jeho protějšek Miroslav Soukup žehral na neuznaný gól. „Říkali mi, že byl regulérní. Kdyby platil, mohlo to vývoj zápasu úplně změnit. Sigma však byla lepší, neboť kromě té zmíněné situace jsme domácího gólmana vůbec neprověřili. Bez střel na bránu a bez kvalitní koncovky prostě nemůžeme bodovat," konstatoval Soukup.

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 43. Škerle, 65. Ordoš z pen. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kocián. ŽK: Doležal, Petr - Martykán, Kubáň, Došek, Melichárek, Lukáš. ČK: 76. Dreksa (Olomouc). Diváci: 5171.
Olomouc: Blaha - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Schulmeister (72. Petr), Rossi, Hořava, Hubník (83. Navrátil) - Ordoš (80.Šindelář), Doležal. Trenér: Pivarník.
Slovácko: Melichárek - Kubáň, Kuncl, Trousil, Hofmann - Volešák (63. Kovář), Daníček, Martykán, Trávník (75. Kerbr) - Došek, Kuzma (56. Lukáš). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: