Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 3:2Mladá Boleslav otočila zápas s Českými Budějovicemi a vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Markovič 0 : 1
35. Markovič 0 : 2
57. Mareš 1 : 2
60. Sivrič 2 : 2
82. Sivrič 3 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhém kole první ligy doma porazili České Budějovice 3:2, přestože po přestávce prohrávali už 0:2 po dvou střelách Markoviče. Po změně stran snížil Mareš z přímého kopu a pak střídající Sivrič dvěma góly zařídil vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský brankář Jan Šeda.

Článek

Zdecimovaným Středočechům chybělo osm hráčů kvůli zranění a Magera za vyloučení v předchozím kole, což se na jejich hře zpočátku hodně projevovalo. Hosté toho využili už ve 13. minutě, kdy si Markovič naběhl na přihrávku za obranu, udělal kličku gólmanu Šedovi a poslal míč do prázdné branky.

Domácí pak zvýšili tempo, ale jejich akce často končily před pokutovým územím. Naopak ve 35. minutě hosté zvýšili náskok. Brankářovi Šedovi se nepovedl odkop, míč zachytil Markovič a ze čtyřiceti metrů ho poslal podruhé do branky, do níž se Šeda nestihl vrátit. To už domácí diváci začínali pískat.

Trenér domácích Miroslav Koubek o přestávce reagoval nasazením Sivriče místo Ščuka a tento tah se mu vyplatil. Nejprve v 57. minutě snížil tečovanou střelou z přímého kopu ze třiceti metrů Mareš a o tři minuty později přišla první chvíle střídajícího Chorvata Sivriče. Na hranici pokutového území se uvolnil přes obránce a přesnou střelou k tyči vyrovnal. V 82. minutě pak dokonal obrat, když z levé strany technicky obstřelil Daňka. V závěru už domácí udrželi vydřené vítězství.

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 3:2 (0:2)
Branky: 60. a 82. Sivrič, 57. Mareš - 13. a 35. Markovič. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Táborský, Johana - Rýdel, Lengyel. Diváci: 2863.
Ml. Boleslav: Šeda - Bořil, Johana, Zbrožek, Šírl - Mareš, Kúdela, Ondřejka, Ščuk (46. Sivrič), Táborský (81. Brunclík) - Nešpor (71. Kysela). Trenér: Koubek.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa (83. Němec), Rakovan (69. Hudson), Rýdel (75. Halama), Otepka, Sandro - Markovič. Trenér: Cipro.

Reklama