Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 1:1Jihlava remizovala s Plzní a obrala o body dalšího favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Karlík 1 : 0
31. Kolář 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy při návratu do ligy i ve druhém zápase získali nerozhodný výsledek, když uhráli remízu 1:1 s Plzní a navázali na bodový zisk na půdě Slavie. Jihlava s loňským mistrem dokonce vedla od 15. minuty po trefě Karlíka, hosté ještě do poločasu srovnali brankou Koláře, byť domácí reklamovali ofsajd. Pro Plzeň je při klopýtnutí s outsiderem náplastí, že v nejvyšší soutěži už podvanácté neprohrála.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlevo jihlavský Stanislav Tecl, vpravo Vladimír Darida z Plzně.

Článek

Plzeň před nedělním zápasem na startu sezóny vyhrála všechny čtyři soutěžní zápasy a také v Jihlavě zpočátku ukázala své sebevědomí. Domácí v prvním ligovém zápase po šesti letech před vlastními fanoušky za deset minut téměř nebyli u míče, ale když jihlavský bek Josl ve třinácté minutě dalekonosnou ranou napálil břevno, rozpumpoval k odvážnému představení svůj tým a naladil i do té doby ztichlé fanoušky na vyprodaném stadionu.

Jihlavané vzápětí už slavili. Tlustý předčil v tvrdém hlavičkovém souboji Bakoše a záložník Karlík poslal míč do branky s odrazem od břevna. Plzeňané v lize poprvé od dubna a po 741 minutách inkasovali branku. Tým Vysočiny najednou byl v euforii, dvaadvacetiletý kapitán Tecl dvakrát zahrozil.

Plzeň však na zbrusu novém jihlavském pažitu nepanikařila. Ve 30. minutě slavila vyrovnání, i když se domácí zlobili, že dorážející Kolář stál po hlavičce Bakoše a zákroku brankáře Blažka v ofsajdu. Kolář se trefil už v prvním kole s Hradcem a i dnes mohl svůj střelecký ligový zápis vylepšit. Další šanci měl těsně před pauzou. Sudího Bílka domácí proklínali znovu, když neuznal gól Jihlavy po souboji stopera Šourka s plzeňským gólmanem Bolkem.

Pak se už Plzeň usadila na polovině domácích a trpělivou kombinací zkoušela najít okna v jihlavské obraně. Koláře hned na startu druhé půle znovu vychytal Blažek, domácí naopak litovali, že zahodili několik dobře nastartovaných brejků.

Ztrestat je za to mohl Ďuriš, hlavičkující deset minut před koncem těsně nad bránu. Ani Jihlava nevyklízela pozice: rozhodnout mohl Tecl, který se však místo střely zamotal ve vlastních kličkách. Poslední slovo mohla mít Plzeň: v první minutě nastaveného času zblízka trefil tyč obránce Ševinský.

Jihlava - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 15. Karlík - 30. Kolář. Rozhodčí: Bílek - Košec, Tacina. ŽK: Tecl, Jungr, Josl, Sedláček - Horváth, Ďuriš, Rajtoral. Diváci: 4150.
Jihlava: Blažek - Obert, Šourek, Tlustý, Josl - Masopust (71. Mešanovič), Jungr (90. Kryštůfek), Koloušek, Karlík, Vaculík (81. Sedláček) - Tecl. Trenér: Komňacký.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Hora (46. Fillo), Kolář (90. Hanousek), Ďuriš - Bakoš (77. Štípek). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: