Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 1:0Slavia byla v Boleslavi neškodná a poprvé prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kúdela 1 : 0
Záznam online reportáže

Karel FeltPrávo

Fotbalovou nemohoucnost předvedla v sobotu Slavia a zaslouženě odjela z Mladé Boleslavi bez bodu. Poprvé na podzim prohrála. Domácí nebyli o mnoho lepší, ale výhru si za větší snahu zasloužili. Jediný gól zápasu vstřelil v 18. minutě Kúdela.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky.

Článek

Hned v úvodu zaútočila Slavia. Juhar utekl po levé straně, Kysela pustil míč ke Škodovi, ale Šeda u něj byl sekundu dřív a vyrazil ho na roh. Další minuty už patřily domácím, kteří trpělivě hledali skuliny v semknuté obraně Pražanů. Když ji nenašli, zkusil to Brunclík technickým obloučkem, ale míč proletěl nad břevnem.

Kúdelova gólová skákavka

Mladoboleslavští se přeci jenom dočkali. Kúdela si po rohovém kopu a závaru levačkou sklepl míč, který mu sice poskočil, ale pravačkou ho poslal nevýraznou střelou k tyči. Balón ještě před Čontofálským skočil a zatřepetal se v síti. Vyrovnání měl na kopačce Kisel, Šeda však jeho ránu vytěsnil na roh a lehce si pak poradil se Škodovou hlavičkou.

Přesto si hosté na několik minut vytvořili převahu, zejména, když na hrotu operoval Latka. Nevytěžili však ze situace vůbec nic. Neujala se ani Kiselova technická střela ze sedmnácti metrů. A tak si znovu vzali slovo domácí a jejich kapitán Šírl, který kopal zprava z těžkého úhlu trestný kop, ale nasměroval ho k bližší tyči, kde byl Čontofalský pozdě. Měl však štěstí, že míč těsně před tyčí uhnul do tyče.

Kisel odmítl i bod

Domácí jako by se v úvodu druhé půle zapomněli v šatně. Přenechali Slavii iniciativu a stáhli se před svoji šestnáctku, kde pak se štěstím vyřešili několik ošemetných situací. Hosté nechali pro změnu v šatně fotbalové myšlení, takže dlouhé minuty byla k vidění jen nuda. Fanoušky roztleskal až Kulič, který se po zranění vrací a trenér ho poslal k rozcvičení.

Mezitím stihl z ojedinělé akce mladoboleslavský Mareš vyzkoušet pozornost Čontofalského. Vzápětí si týž hráč pohrál s obranou před Čontofalským, ale jeho technická střela přes celou branku minula těsně tyč. Na druhé straně nebyli slávisté schopni ze střední vzdálenosti ani zaměřit branku a pálili vysoko nad ní. Domácí mohli zvýšit náskok, ale Marešova přihrávka před osamělého Čotofalského Sivriče nenašla.

Při další slibné akci, kdy Čontofalský neudržel míč, zachránil Pražany Nitrianský. Bod měl o něco později na hlavě Kisel. Škoda mu posadil míč od brankové čáry ideálně na čelo, ale slávistický kanonýr tentokrát ze dvou metrů dokázal branku minout... Ten pak neudržel nervy a ve vzdušném souboji sestřelil Kyselu loktem, což ovšem v sobotu „poloslepý“ Paták neviděl. Slavia sice v závěru tlačila, ale domnácí výhru udrželi.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 18. Kúdela. Rozhodčí: M. Paták - Filípek, Moláček. ŽK: Bořil, Zbrožek, Kysela - Latka, Juhar, Petrák. Diváci: 3726.
M. Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek, Šírl - Bořil, Brunclík, Kúdela - Sivrič (90. Nešpor), Mareš (84. Kulič), Ondřejka (61. Magera). Trenér: Koubek.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka (65. Zmrhal) - Petrák, Jarolím (65. Tusjak) - Vošahlík, Kisel, Juhar - Škoda. Trenér: Rada.

Reklama