Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 2:6Kotalík zařídil hattrickem výhru Českých Budějovic v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Nedvěd 1 : 0
19. Kotalík 1 : 1
24. Podlešák 1 : 2
28. Simmonds (trestné střílení) 2 : 2
39. Kotalík 2 : 3
47. Kohn 2 : 4
55. M. Michálek 2 : 5
59. Kotalík 2 : 6
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v 16. kole extraligy v Liberci 6:2 a po třech porážkách se radovali z úspěchu. Hattrickem a jednou asistencí se na výhře Mountfieldu podílel útočník Aleš Kotalík, čtyři body za gól a tři přihrávky zaznamenal také Ladislav Kohn. Domácím nepomohl ani premiérový gól Kanaďana Wayna Simmondse v české nejvyšší soutěži.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kterým se již ve 2. minutě podařilo otevřít skóre. Čerstvá posila Simmonds zatáhl puk po křídle, předložil před bránu Nedvědovi, pro kterého již nebyl problém trefit poloodkrytou branku. I nadále měli více ze hry Liberečtí. V dobré šanci se ocitli Nedvěd se Simmondsem, ale Kantor byl pozorný. V přesilové hře měl výbornou příležitost Víšek, ale prováhal ideální okamžik k zakončení.

V 11. minutě poprvé výrazněji zahrozili Jihočeši. Hanzal vysunul do úniku Michálka, ten ale Pavelcovu branku přestřelil. Vyrovnání se hosté dočkali v 19. minutě, kdy z přečíslení vyrovnal po Šimánkově přihrávce Kotalík.

Vstup do druhé třetiny byl z obou stran opatrný. Ve 24. minutě se ale po chybě domácí obrany zmocnil puku Mertl, přihrál před bránu Podlešákovi a ten nadvakrát překonal Pavelce. Jihočeši se ale z vedení radovali pouze čtyři minuty. Poté ujel do přečíslení dvou na jednoho Nedvěd se Simmondsem, kanadský útočník byl při snaze o zakončení faulován a nařízené trestné střílení Simmonds proměnil střelou mezi Kantorovi betony.

Liberečtí po vyrovnání ožili, hned ve 32. minutě se dostal do brejku Filippi, který byl faulován Knotkem a rozhodčí opět nařídili trestné střílení. Tentokrát byl ale úspěšnější Kantor, který pokryl blafák libereckého útočníka. Závěr třetiny patřil opět Českobudějovickým. Ve 39. minutě napřáhl z levého kruhu Kotalík a jeho dělovka rozvlnila síť za bezmocným Pavelcem.

Do třetího dějství vstoupili Bílí Tygři v početní převaze, ale i přes několik střel nedokázali Kantora překonat. Naopak zvýšit vedení Českých Budějovic mohl Ference, který se dostal do úniku po návratu z trestné lavice. Tváří v tvář libereckému gólmanovi ale neuspěl. Ve 47. minutě se po zmatku v domácí obraně dostal ke kotouči mezi kruhy Kohn a tvrdou střelou pod břevno zaznamenal svou první trefu v dresu Mountfieldu.

O chvíli později mohl snížit Dušek, ale chybělo mu lepší zakončení. V 55. minutě využili hosté přesilovou hru a definitivně tak rozhodli o osudu utkání. Střelou pod Pavelcovu vyrážečku se prosadila jedna z posil z NHL v sestavě Jihočechů Milan Michálek. Jednalo se o jeho první branku v letošní sezoně. Na konečných 6:2 upravil opět v přesilové hře hostující kanonýr Kotalík, který dovršil. Bílí Tygři tak prohráli již pátý ze šesti zápasů před domácím publikem.

16. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Nedvěd (Simmonds), 28. Simmonds z trestného střílení - 19. Kotalík (L. Kohn, Šimánek), 24. Podlešák (Mertl), 39. Kotalík (Jank), 47. L. Kohn (Kotalík), 55. M. Michálek (L. Kohn, Ptáček), 59. Kotalík (Šimánek, L. Kohn). Rozhodčí: Wagner, Hribik - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 4522.
Liberec: Pavelec - Čutta, Šmíd, Derner, Havíř, Výtisk, Čakajík, Kajínek - Víšek, Filippi, Kudrna - Stewart, Nedvěd, Simmonds - Vlach, Dušek, Bulíř - Špaček, Galamboš, Bárta - Kica. Trenéři: Jelínek, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Frühauf, Vráblík, Kolarz, Prokop - L. Květoň, Hanzal, M. Michálek - Šimánek, L. Kohn, Kotalík - Podlešák, Mertl, Dej - Suja, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín