Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:0Stav série 2:0Hokejisté Zlína jsou v půli cesty za titulem! Kometa ani ve druhém finále gól nevstřelila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Veselý 1 : 0
40. Honejsek 2 : 0
55. Honejsek 3 : 0
Záznam online reportáže

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Zlína mají nakročeno k mistrovskému titulu. Ve finálové sérii proti brněnské Kometě podruhé využili výhody domácího ledu a zvítězili stejně jako ve čtvrtečním prvním měření sil 3:0. Dvě trefy si připsal Antonín Honejsek, třetí přidal Ondřej Veselý. Všechny góly vstřelili domácí v početní výhodě a brankář Libor Kašík znovu vychytal všechny brněnské střelce. Zlínští vicemistři z loňské sezóny vedou ve finálové sérii 2:0 na zápasy, bitva o Masarykův pohár pro vítěze extraligy pokračuje v pondělí a v úterý v Brně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Antonín Honejsek (vpravo) střílí druhý gól Zlína za záda brněnského brankáře Marka Čiliaka, přihlíží Tomáš Svoboda z Brna.

Článek
Fotogalerie

V brance Komety se na rozdíl od prvního finále objevil Čiliak a stejně jako na druhé straně Kašík na začátku moc práce neměl. Hosté sice začali aktivněji, skóre se však ani jednomu týmu nepodařilo otevřít ani v úvodních přesilových hrách.

Druhou početní výhodu již ale domácí sehráli mnohem lépe a zejména Zámorský s Honejskem byli blízko gólu. Krátce po skončení trestu Vondráčka fauloval Kempný a tentokrát už se Zlín v přesilovce trefil. Na ideální Čajánkovu přihrávku si najel Veselý a posunul domácí do vedení.

Brňané přidali na důrazu a na ledě se začalo jiskřit. Vyrovnat mohl Pivko, ale Kašíka překonat nedokázal. Zlín se soustředil hlavně na pozornou obranu, Kometa měla střeleckou převahu, brankář domácích byl ale pozorný.

Domácí si rozdělili po gólu v každé třetině

Zvýšit vedení PSG mohl při signalizované početní výhodě Kotvan, netrefil však prázdnou branku. Před koncem druhé třetiny ale rozjásal vyprodaný stadión Luďka Čajky v další přesilovce Honejsek, který se trefil mezi Čiliakovy betony.

Při dvoubrankovém vedení Zlína se tak opakovala situace z předešlého dne. Kometa se tlačila do útoku, ale narážela na připraveného a zkonsolidovaného soupeře. A pozorný Kašík prodlužoval sérii neprůstřelnosti v soubojích s Brnem. Neinkasoval totiž ani v posledním duelu v základní části.

Navíc v 54. minutě byl vyloučen Tomáš Svoboda a Zlín potřetí udeřil v přesilové hře. Již po sedmi sekundách trest ukončil Honejsek a přiblížil domácí druhé výhře v sérii. Kometa se snažila duel zdramatizovat při dlouhé power play posílené i přesilovou hrou. V samotném závěru došlo i na bitku Millera s domácím Kubišem, kanadský bek přitom až do té doby nehrál.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Veselý (Čajánek, Honejsek), 40. Honejsek (Veselý, Čajánek), 55. Honejsek (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - Dujsík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, od 59. navíc Miller - Vondráček, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Raška, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Který hokejový tým získá letos mistrovský titul?
PSG Zlín
55,6 %
Kometa Brno
44,4 %
Celkem hlasovalo 28193 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4