Hlavní obsah

Lev - Magnitogorsk 3:2Stav série 2:1Heroický závěr hokejistů Lva! Vítězný gól vstřelili Pražané pouhých 24 vteřin před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Sekáč 1 : 0
39. Mozjakin 1 : 1
51. Azevedo 2 : 1
59. Paré 2 : 2
60. Azevedo 3 : 2
Záznam online reportáže

Hned dva triumfy si připsal Lev ve třetím finále play off Kontinentální hokejové ligy. Tím podstatnějším je, že pražský celek po infarktovém závěru, kdy vítězný gól vstřelil 24 sekund před třetí sirénou Azevedo, vyhrál 3:2 a v sérii se dostal do vedení 2:1 na zápasy. Lvi navíc úterním soubojem překonali rekord návštěvnosti KHL, který sami drželi z loňské sezóny. Nyní do libeňské O2 areny dorazilo 16 435 fanoušků, o 118 více než na souboj s moskevským Dynamem v loňském ročníku. Čtvrtý zápas série o Gagarinův pohár se hraje na stejném místě ve čtvrtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lva Praha Justin Azevedo oslavuje rozhodující gól třetího finále KHL proti Magnitogorsku.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra při utkání Lev - Magnitogorsk

Před parádní kulisou se hrál od úvodu z obou stran vynikající hokej, kterému nechyběly ani šance. A Pražané si lepší vstup do duelu ani nemohli přát. Už po 85 vteřinách obkroužil Sekáč s pukem na holi Košečkinovu branku, aby následně střelou po ledě otevřel skóre a připsal si svůj premiérový gól v letošním play off. Druhý gól pak mohl přidat Novotný, jenže ani nadvakrát neuspěl.

Stejně jako ve druhém utkání série pracovaly i emoce. K vidění bylo spoustu potyček, domácí se zlobili hlavně po tvrdém zákroku Chabarova na Kubalíka, který ale rozhodčí jako faul nevyhodnotili. Že jde v této fázi sezóny kamarádství stranou, pak ukázal kapitán Lva Novotný, který si šel ručně se spoluhráčem s reprezentace Kovářem vyřídit jeho krosček na gólmana Vehanena.

V závěru druhé třetiny byl blízko své druhé trefy Sekáč, Oystrickovu střílenou přihrávku ale tečoval mimo. V prostřední třetině Metallurg přidal a srovnat mohl Kovář, jenže Vehanena zachránila tyč. Ve 29. minutě agilní Sekáč najížděl sám na Košečkina, ten mu ale první pokus chytil a dorážku pak útočník Lva poslal mimo.

Vehanen na Mozjakinovu ránu nestačil

Pět minut před druhou sirénou přišla největší šance hostů v utkání. Po kombinaci prvního útoku Magnitogorsku kotouč doputoval k Zaripovovi, na kterého zívala odkrytá branka. Jenže Vehanen se stačil bleskurychle přesunout a ukryl puk do lapačky. Jenže hosté se ještě v prostřední třetině vyrovnání přesto dočkali, když se v přesilové hře prosadil dělovkou Mozjakin.

A trojka Zaripov, Kovář, Mozjakin hrozila dál. Prvně jmenovaný mohl hned zkraje třetí části skóre otočit, Vehanen ale Lva podržel. Vytáhl se ale i Košečkin na druhé straně, když vychytal Azeveda pálícího z bezprostřední blízkosti. Jenže chvíli poté už to Azevedovi vyšlo. Oystrick jej při přesilovce našel přesným křížným pasem a kanadský forvard střelou z první vrátil domácím vedení.

Závěr základní hrací doby pak přinesl infarktové drama. 78 vteřin před koncem třetí třetiny srovnal Paré a vypadalo to, že se půjde do prodloužení. To však odmítl hrdina utkání Justin Azevedo. 24 sekund před třetí sirénou v pádu po pasu Mäenpääho zajistil Lvům druhou výhru v sérii.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy, 3. zápas:
Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Sekáč (Thörnberg, Vrána), 51. Azevedo (Oystrick, Mäenpää), 60. Azevedo (Mäenpää) - 39. Mozjakin, 59. Paré (Mozjakin, Lee). Rozhodčí: Olenin, Rönn - Sivov, Šeljanin. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 16 435
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Magnitogorsk: Košečkin - J. Birjukov, Antipin, S. Těreščenko, Chabarov, Malenkych, Lee, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Paré, Brent, Osala - Potěchin, Juňkov, Platonov - Kosov, Timkin, Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Stav série: 2:1.
Kdo letos vybojuje Gagarinův pohár?
Lev Praha
82,5 %
Metallurg Magnitogorsk
17,5 %
Celkem hlasovalo 37026 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off KHL 2014

  • Osmifinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad CSKA Moskva - logo CSKA Moskva
    4 : 0
  • Dynamo Moskva - logo Dynamo Moskva Jaroslavl - logo Jaroslavl
    3 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Záhřeb - logo Záhřeb
    4 : 0
  • Doněck - logo Doněck Riga - logo Riga
    4 : 3
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Vladivostok - logo Vladivostok
    4 : 1
  • Kazaň - logo Kazaň Novosibirsk - logo Novosibirsk
    2 : 4
  • Astana - logo Astana Jekatěrinburg - logo Jekatěrinburg
    4 : 0
  • Ufa - logo Ufa Nižnij Novgorod - logo Nižnij Novgorod
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad Jaroslavl - logo Jaroslavl
    2 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Doněck - logo Doněck
    4 : 2
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Novosibirsk - logo Novosibirsk
    4 : 0
  • Astana - logo Astana Ufa - logo Ufa
    2 : 4
  • Semifinále

  • Jaroslavl - logo Jaroslavl Lev Praha - logo Lev Praha
    1 : 4
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Ufa - logo Ufa
    4 : 1
  • Finále

  • Lev Praha - logo Lev Praha Magnitogorsk - logo Magnitogorsk
    3 : 4