Hlavní obsah

Lev - Magnitogorsk 3:5Stav série 2:2VIDEO: Opět s diváckým rekordem, jenže tentokrát bez výhry. Lva zničil Mozjakin, finále je vyrovnané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Chabarov 0 : 1
8. Ullström 1 : 1
18. Azevedo 2 : 1
19. Antipin 2 : 2
27. O. Němec 3 : 2
35. Antipin 3 : 3
41. Zaripov 3 : 4
45. Zaripov 3 : 5
Záznam online reportáže

Praha

Dvakrát v utkání vedli, jenže vytouženou třetí výhru, která by je přiblížila zisku Gagarinova poháru, hokejisté pražského Lva nevyválčili. Magnitogorsk čtvrté finále vyhrál 5:3 a vděčí za to hlavně své první formaci, která byla u čtyř vstřelených branek. Sergej Mozjakin posbíral hned čtyři asistence. Pražany tak může těšit alespoň fakt, že stejně jako v úterý opět přepsali rekord návštěvnosti KHL. Čtvrteční souboj sledovalo 17 073 fanoušků. Série nyní za stavu 2:2 na zápasy pokračuje v sobotu na ledě Metallurgu.

4. finále KHL Lev Praha - MagnitogorskVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zatímco v úterním duelu se Pražanům vstup do zápasu povedl na výbornou, když šli do vedení už po 85 vteřinách, teď na tom byli o poznání hůř. Metallurg totiž začal hodně aktivně a na konci čtvrté minuty otevřel skóre Chabarov. Za necelou minutu navíc po obrovském závaru před Vehanenovou brankou mířil Osala jen o pár centimetrů mimo, v sedmé minutě pak Zaripov orazítkoval tyč.

Jenže pak se osmělil i Lev a ze své první nebezpečnější možnosti udeřil, když srovnával Ullström. Vrána pak o chvíli později mohl domácí dokonce poslat do vedení, forhendovým zakončením ale trefil jen beton gólmana Košečkina. V osmnácté minutě už to ale vyšlo, po přiťuknutí od Zackrissona napřáhl Justin Azevedo a i ve čtvrtém finálovém zápase se mohl radovat z gólu.

Magniotgorsk však našel odpověď už po 69 vteřinách. Při své první přesilovce vykombinovala elitní formace bránící se čtyřku Lvů a Antipin poslal puk za bezmocného Vehanena. Domácí si sice hru v početní výhodě vyzkoušeli až v prostřední třetině, stejně jako soupeř v ní ale byli efektivní. Kapanen sice nejdřív po odrazu puku od zadního mantinelu pálil jen do boční sítě, Němec ale svou dělovkou zamířil přesně mezi  Košečkinovy betony.

Mozjakinovy pobídky jako přes kopírák

Ruský celek však i podruhé náskok Lva smazal, byť tentokrát s lehkým přispěním štěstěny. Mozjakin našel zpoza brány Antipina, po jehož střele puk Vehanenovi propadl z výstroje a o několik centimetrů překročil brankovou čáru. Na konci druhé části unikl při vlastním oslabení Kovář, kotouč předložil Mozjakinovi a domácí si hodně oddechli, že levé křídlo první útočné řady „Magnitky" netrefilo z poloviny odkrytou klec.

Jak vynikajícím hokejistou však je, ukázal Mozjakin zkraje třetí třetiny. Nejprve přes čtyři bránící hráče elegantně pronikl do útočného pásma, kde naservíroval puk před prázdnou branku Zaripovovi, jenž bez problémů vstřelil čtvrtý gól hostů. A když Mozjakin posléze při přesilovce hostů 4 na 3 dalším milimetrově přesným pasem našel znovu Zaripova, prohrával Lev už 3:5.

Lev sice nic nevzdal, kvůli častým faulům Magnitky hrál často v početní výhodě, nicméně alespoň snížení se nedočkal. Po závěrečné siréně se na ledě strhla potyčka, v níž si to rozdali hlavně O´Byrne s Osalou. Zadák Lva sice svého soka povalil k ledu, ani to však ale Metallurgu nemohlo ubrat na dobré náladě z vyrovnání série.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 4. zápas:
HC Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Ullström (Kapanen), 18. Azevedo (Zackrisson), 27. Němec (Azevedo, Kapanen) - 4. Chabarov (Timkin), 19. Antipin (Zaripov, Mozjakin), 35. Antipin (Mozjakin), 41. Zaripov (Mozjakin, Antipin), 45. Zaripov (Mozjakin, Jan Kovář). Rozhodčí: Gofman, Ravodin - Gorděnko, Dědulja. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 17 073.
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Lee, Ibragimov, S. Těreščenko, Chabarov, Maleňkich - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Timkin, Platonov, Brent - Osala, Juňkov, Paré - Kosov, Kazionov, Potěchin - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Stav série: 2:2.
Kdo letos vybojuje Gagarinův pohár?
Lev Praha
82,5 %
Metallurg Magnitogorsk
17,5 %
Celkem hlasovalo 37026 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off KHL 2014

  • Osmifinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad CSKA Moskva - logo CSKA Moskva
    4 : 0
  • Dynamo Moskva - logo Dynamo Moskva Jaroslavl - logo Jaroslavl
    3 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Záhřeb - logo Záhřeb
    4 : 0
  • Doněck - logo Doněck Riga - logo Riga
    4 : 3
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Vladivostok - logo Vladivostok
    4 : 1
  • Kazaň - logo Kazaň Novosibirsk - logo Novosibirsk
    2 : 4
  • Astana - logo Astana Jekatěrinburg - logo Jekatěrinburg
    4 : 0
  • Ufa - logo Ufa Nižnij Novgorod - logo Nižnij Novgorod
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad Jaroslavl - logo Jaroslavl
    2 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Doněck - logo Doněck
    4 : 2
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Novosibirsk - logo Novosibirsk
    4 : 0
  • Astana - logo Astana Ufa - logo Ufa
    2 : 4
  • Semifinále

  • Jaroslavl - logo Jaroslavl Lev Praha - logo Lev Praha
    1 : 4
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Ufa - logo Ufa
    4 : 1
  • Finále

  • Lev Praha - logo Lev Praha Magnitogorsk - logo Magnitogorsk
    3 : 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články