Hlavní obsah

Slovan Bratislava - BATE 1:1Slovan stihl jen vyrovnat. Ale postupová naděje Strakova týmu žije

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Jablonský (vlastní) 0 : 1
80. Vittek 1 : 1
Záznam online reportáže

Bratislava
Aktualizováno

Povedlo se jim jen vyrovnat, s remízou 1:1 na kontě vyrazí fotbalisté Slovanu Bratislava s českým trenérem Františkem Strakou do Běloruska k odvetě play off o Ligu mistrů s BATE Borisov. Na konci první půle si dal vlastní gól obránce Tomáš Jablonský, další český hráč Pavel Fořt předtím zahodil slibnou šanci. Vyrovnání zařídil deset minut před koncem střídající Róbert Vittek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava František Straka.

Článek

Slovan začal aktivně, ale převahu nezužitkoval. Fořt z dobré pozice trefil jen brankáře Černika, který poté vytáhl i dalekonosnou střelu kapitána Žofčáka. Nevyzrál na něj ani Čikoš.

Hudák dostal naštěstí pro Slovan jen žlutou kartu za faul na unikajícího soupeře. Krivec z následného přímého kopu trefil břevno, ale v závěru půle do vlastní sítě mířil bek Jablonský. Když chtěl odvrátit míč před nabíhajícím Rodionovem, smolně překonal brankáře Perniše.

Poprvé od roku 1975 diváci vyprodali bratislavské Pasienky, kde Slovan nyní hraje, a domácí fotbalisté jim udělali radost až v 80. minutě. Střídající zkušený Vittek (nastoupil místo Fořta) se trefil z úhlu - 1:1. Další gól domácích sudí neuznali pro Vittekův ofsajd, i tak je situace před odvetou, která se hraje v úterý, otevřená.

Dobrou pozici si vytvořil Zenit Petrohrad, jenž zvítězil 1:0 na hřišti Standardu Lutych. Stejný výsledek si odváží také Porto ze hřiště Lille. Jen z lavičky sledoval domácí porážku obránce David Rozehnal.

Celtic Glasgow, který po verdiktu UEFA postoupil do čtvrtého předkola LM místo svého přemožitele Legie Varšava, remizoval 1:1 v Mariboru. Totožný výsledek uhrál APOEL Nikósie v Aalborgu. Z dnešních pěti utkání tak ani jednou nezvítězil domácí tým.

Liga mistrů, play off - 1. zápasy:
Mistrovská část:
Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1
Branky: 80. Vittek - 44. Jablonský vlastní
Aalborg - APOEL Nikósie 1:1 (1:0)
Branky: 16. Thomsen - 54. Vinicius
Maribor - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)
Branky: 14. Bohar - 6. McGregor
Nemistrovská část:
Standard Lutych - Zenit Petrohrad 0:1 (0:1)
Branka: 16. Šatov
Lille - FC Porto 0:1 (0:0)
Branka: 61. Herrera

Reklama

Související témata: