Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:4Mladá Boleslav vyhrála poprvé v historii na ledě Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Lenc 0 : 1
11. Broš 0 : 2
15. Pech 1 : 2
18. Hlinka 2 : 2
28. Klimenta 2 : 3
34. Klimek 3 : 3
37. Klimenta 3 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté nováčka Mladé Boleslavi vyhráli ve 3. kole Tipsport extraligy na ledě pražské Sparty 4:3 a jsou zatím v sezóně venku stoprocentně úspěšní. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel Tomáš Klimenta a jednou brankou a dvěma přihrávkami Michal Broš, jeden z osmi hráčů v sestavě hostů, kteří dříve oblékali dres Sparty. Mladá Boleslav vyhrála na Spartě v extralize na jedenáctý pokus poprvé v historii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi David Rittich (vlevo) a Matěj Stříteský oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta převzala před utkáním od prezidenta Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále ocenění pro nejlepší mládežnickou akademii uplynulé sezóny. Aktéři pak uctili minutou ticha památku zesnulého bývalého hráče Sparty Miroslava Hlinky.

V úvodu duelu, který byl rozlučkovým pro čárové rozhodčí Bádala s Pouzarem, měl první šanci Rolinek. Po kombinaci první formace ale bekhendem Ritticha nepřekonal. Z vedení se radovali ve třetí minutě hosté, když po Hykově nahození dorazil puk do branky Lenc. Sparta pak přečkala oslabení a v deváté minutě měl možnost Přibyl, ale trefil jen gólmana.

Při další přesilovce hosté zvýšili. Hruška ještě Staňu nepřekonal, ale po střele Davida Výborného už doklepl puk do prázdné branky Broš. Sparta snížila také v početní převaze, když dorazil kotouč Barinka, ale gól byl připsán Pechovi. V 18. minutě Hlinka unikl, Rittich jeho střelu sice ztlumil, ale pak si puk srazil vyrážečkou za brankovou čáru.

Ještě na konci úvodní části vypálil z dobré pozice mimo Barinka, po pauze ale šla do vedení opět Mladá Boleslav. Po Saboličově chybě ještě Hyka sparťanského gólmana nepřekonal, z akce ale vyplynulo Pilařovo vyloučení, které zužitkoval Klimenta střelou od modré čáry.

Rozhodl Klimenta

Sparta se dočkala vyrovnání v 34. minutě, kdy po zblokovaném Pechově pokusu z mezikruží prostřelil Ritticha osamocený Klimek. Při trestu Davida Výborného prověřil mladoboleslavského gólmana Barinka. Tři minuty před koncem druhé části se ale opět radovali hosté, když po Mikulíkově přihrávce zpoza branky zamířil do odkrytého levého horního rohu Klimenta.

V úvodu třetí části měla šance Sparta, ale neuspěl po Pechově akci Klimek a po Barinkově střele stihla hostující defenziva odvrátit puk dříve, než se mohl dostat Kumstát k dorážce před prázdnou brankou. Další možnost měl Cingel. Hrozil ale i Bruslařský klub.

V polovině třetiny se popral domácí kapitán Rolinek s Kučným. Obhájce vítězství v základní části pak přečkal oslabení po špatném střídání, ale sám pak Hykovo vyloučení ve vyrovnání neproměnil. Mladá Boleslav, na jejíž lavičce stojí i exsparťanští trenéři František Výborný a Marian Jelínek, navázala v Praze na předchozí venkovní výhru ve Zlíně, mezitím prohrála doma s Pardubicemi.

3. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Pech (Réway), 18. J. Hlinka, 34. Klimek (Pech) - 3. Lenc (Hyka), 11. Broš (D. Výborný, Klimenta), 28. Klimenta (Broš, Robar), 37. Klimenta (Mikulík, Broš). Rozhodčí: Homola, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 3419.
Sparta: Staňa - K. Pilař, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Hrbas - Přibyl, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - Sabolič, Réway, Cingel - Volek, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Kučný, Toman, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Pabiška - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Vrbata, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: