Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 3:2 SNLitvínov předčil v duelu neporažených Třinec, opět rozhodl Hanzl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Polanský 0 : 1
50. Orsava 0 : 2
51. Sklenička 1 : 2
53. Jánský 2 : 2
65. Hanzl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 3. kole extraligy v souboji dvou dosud neporažených týmů Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a vyhoupli se do čela tabulky. Nedlouho po startu nového ročníku zůstávají už jediným týmem bez prohry. Přestože Litvínov prohrával už 0:2, nakonec stejně jako v nedělním klání v Plzni rozhodl o jeho výhře v nájezdech Robin Hanzl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránce Třince Lukáš Galvas (vlevo) a litvínovský útočník Robin Hanzl.

Článek
Fotogalerie

Již v první minutě o sobě dala vědět elitní litvínovská formace, ale proti střelám Lukeše, Jánského a Hübla se postavil Hrubec v brance Třince. Na druhé straně prověřili Francouze Kreps s Žejdlem, ale domácí brankář byl pozorný. V sedmé minutě vypálil švihem z mezikruží Hübl, třinecký brankář proti jeho střele zakročil betonem. V 16. minutě napřáhl Kubát na modré čáře, jeho bombu zastavila horní tyč hostující branky. Horko bylo na druhé straně i Francouzovi, to když Irgl vybídl zpoza branky Polanského, ten však zblízka skórovat nedokázal.

První část druhé třetiny byla pro fanoušky nezáživná, ale v její druhé polovině se diváci bavili. Nejprve se individuálně prokličkoval ke střele Ručinský, Hrubec byl ale proti. V další šanci domácích střílel z mezikruží Šrámek, hostující brankář jeho pokus vyrazil betonem. Poté přišli šance Ocelářů. Kreps uháněl sám na Francouze, bekhendový blafák reprezentační brankář ovšem výtečně vystihl a udržel čisté konto. V 35. minutě minul po Rothově nabídce úplně prázdnou branku Irgl, když mu puk sjel z hole.

Branky se diváci dočkali v 42. minutě, kdy po chybné litvínovské rozehrávce otevřel skóre Polanský. Severočeši mohli vyrovnat o pár minut později, to když pálil od modré Lukeš, Hrubcovi vypadl puk z výstroje, ale Jánský ho nedokázal dostat za jeho záda. V 50. minutě bylo pro domácí ještě hůře: Orsava vypíchl Ručinskému kotouč, upaloval sám na Francouze a překonal ho střelou mezi betony.

Litvínov se ale nevzdal, vrhl všechny síly do útoku a podařilo se mu brzy snížit. Sklenička se příliš nerozpakoval, vypálil od modré a vymetl šibenici. A to ještě nebylo vše, v 53. minutě dostal krásný pas do jízdy Jánský a střelou mezi betony vyrovnal.

Utkání i proto dospělo do prodloužení, v němž měly oba týmy několik brankových příležitostí, ale brankáři se činili a taktéž se předvedli i při nájezdech. Uspěl totiž až devátý exekutor v pořadí Hanzl, který bekhendovým blafákem získal pro Litvínov bod navíc.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Sklenička (Piroš, Majdan), 53. Jánský (Lukeš), rozhodující sam. nájezd Hanzl - 42. Polanský (Irgl), 50. Orsava. Rozhodčí: Šindler, Wagner - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4231.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavelka, Šlégr, Chaloupka, Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Nosek - Kreps, Plíhal, Orsava - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Žejdl, Dravecký - Chmielewski, Matuš, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama