Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 4:2Pardubičtí hokejisté v domácí premiéře porazili Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Nahodil 1 : 0
22. P. Sýkora 2 : 0
23. Valach 2 : 1
25. Tybor 3 : 1
43. Poletín 3 : 2
57. Tybor 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvládli domácí premiéru v nové sezoně a porazili Slavii 4:2. Pražanům připravili první porážku v ročníku a přeskočili je v tabulce. Východočeši odehráli zápas s černými páskami na rukávech, kterými uctili svého bývalého kapitána Miroslava Hlinku, který v neděli spáchal sebevraždu.

Článek

Veskrze vyrovnaný duel výrazně ovlivnily přesilové hry. Oba týmy pykaly za nedisciplinovanou hru častými vyloučeními, Pardubice ale byly při jejich trestání o poznání efektivnější. V první třetině hráli domácí čtyři přesilovky a hned tu první využili. Krásným sólem se blýskl Nahodil a blafákem obelstil Svobodu, který dostal v brance přednost před Furchem, přestože Slavia obě předchozí utkání vyhrála.

V úvodu druhé části dostaly Pardubice k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku a znovu se změnilo skóre. Sýkorova bomba od modré se zastavila až v síti. Za 70 vteřin při klasické přesilovce Pardubic vystihl rozehrávku Valach a v oslabení snížil. V kontaktu se ale Slavia dlouho neudržela, neboť za dvě minuty navýšil vedení Pardubic po Benákově akci Tybor.

Bohatý gólový příděl pak na dlouhé minuty ustal, přesto byl k vidění kvalitní hokej s šancemi na obou stranách. Krátce po sobě nařídili hlavní rozhodčí po jednom trestném střílení pro jednu i druhou stranu. Klhůfek ani Sýkora však na brankáře nevyzráli. Kristan si navíc musel poradit s vyloženými příležitostmi Vlasáka a Bednáře.

Ve druhé polovině utkání se poměr vyloučených postupně dorovnával, ale Slavia dlouho nedokázala Kristana překonat. To se povedlo až ve 43. minutě Poletínovi, který díky důrazu před brankou zadělal na dramatický závěr. K náporu se však Slavia ani nedostala, i když Stránský trefil tyč. A tak v 57. minutě, jak jinak než při přesilové hře, si vzal puk Tybor a střelou švihem rozhodl o výhře Pardubic.

3. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Píša), 22. P. Sýkora (T. Zohorna, Benák), 25. Tybor (Benák, Nahodil), 57. Tybor (Radil, Kristan) - 23. Valach, 43. Poletín (Vas, Bednář). Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 8:9. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7760.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Semorád, Moučka, Kaut. Trenéři: Venera a Říha.
Slavia: A. Svoboda - Kolařík, Knot, Krejčí, Novák, Holub, Valach, Barák - Bednář, Vlasák, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Poletín - Tomek, Andres, Micka. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice