Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:2Olomouc otočila duel se Zlínem a slaví první výhru v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Köhler 0 : 1
13. Vlach 0 : 2
17. Diviš 1 : 2
36. Cibák 2 : 2
39. Laš 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 3. kole extraligy Zlín těsně 3:2 a slaví první výhru po návratu mezi elitu. Kohouti se radovali i přesto, že ve 13. minutě prohrávali už 0:2. Rozhodující gól vstřelil v závěru druhé části útočník Marek Laš. Berani, kteří mají po odložení nedělního duelu v Brně odehrané na kontě jen dva zápasy, ještě nebodovali a jsou předposlední.

Článek

V olomouckém brankovišti dostal poprvé šanci Trvaj a měl se brzy co ohánět. Hned v úvodní minutě měl obrovskou šanci hostující Köhler, puk ale skončil na horní konstrukci branky. V dalším střídání krvavě zranil Marosze hostující Řezníček a dostal čtyřminutový trest, hosté ale bez větších potíží oslabení přestáli.

V sedmé minutě měli hosté obrovskou šanci, Rašner podklouzl a Okál jel sám na Trvaje. Olomoucký brankář vychytal jak blafák zlínského forvarda, tak dorážku beka Žižky. V polovině třetiny hrál Zlín přesilovku a Trvaj se několikrát vyznamenal, zejména při střele Veselého, kterou zázračně vyrazil.

Při další početní převaze už se Zlín prosadil, když Leška našel Köhlera a ten trefil přesně. Olomouc byla stále pod tlakem a ten vyústil ve druhou branku, kterou vsítil Vlach dorážkou Ondráčkovy střely. Domácí trenéři si vzali už v první třetině oddechový čas. V 17. minutě se Haná dočkala. Skrbek zavezl puk před branku, kde uplatnil důraz Diviš a snížil.

Druhou část začali domácí přesilovkou a v ní měl výbornou možnost Cibák, Kašík ale výborně povyjel. Ve druhé třetině se jinak hrálo dlouho bez šancí, až ve 33. minutě objel branku Buc a hledal u tyčky Pateru, který puk tečoval těsně mimo. O tři minuty už Olomoučtí vyrovnali. Při vyloučení Vlacha dorazil Majeského ránu Cibák. Najednou byla Olomouc na koni a ještě před pauzou ji poslal do vedení Laš.

Ve třetí třetině se hrálo čtyři na čtyři a Olomouc měla dobrou možnost na Bucem, jenže Kašík byl připraven. Pak hrál Zlín minutu ve čtyřech proti třem, domácí odolali. Diviš nevyužil šanci zvýšit a Zlín začal od 50. minuty tlačit. Kohouty podržel Trvaj při střelách Ondráčka a Tesaříka. Domácí přežili další oslabení, rozhodnout mohl Rác v 57. minutě, kdy jel sám na Kašíka, ale nedal. Olomouc se ubránila a cennou výhru 3:2 uhájila.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Zlín 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Diviš (Skrbek, Hrňa), 36. Cibák (Majeský, Rác), 39. Laš (Matai) - 11. Köhler (Leška, Balaštík), 13. Roman Vlach (Ondráček, Valenta). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 5320.
Olomouc: Trvaj - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Staněk, Rašner, Majeský, Škůrek - Hrňa, Patera, Diviš - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Zuzin, Laš - Jergl, Kucharczyk, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Okál, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín