Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 2:1Karlovy Vary navázaly na výhru nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Tomeček 1 : 0
22. Pšurný 2 : 0
54. Kudrna 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 5. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a po předchozích třech zápasech bez zisku podruhé za sebou naplno bodovali. Energie navázala na páteční výhru nad Spartou díky trefám Václava Tomečka a Romana Pšurného, za Mountfield jen snížil v 54. minutě Jaroslav Kudrna.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brankář Varů Vladislav Habal v akci.

Článek

Prvních deset minut utkání přitom herně patřilo Východočechům. V první velké příležitosti se ve druhé minutě ocitl Dej a domácí přečkali i následné oslabení. Habal si postupně poradil s Mertlovou tečí a s Pláňkovou šancí. Do vedení se dostala v 19. minutě Energie. Skuhravý vybojoval za puk a Vojtěch Tomeček po jeho akci dorážel do prázdné branky.

Po 101 vteřinách druhého dějství domácí zvýšili. Při přečíslení dvou na jednoho vytvořil Skuhravý ideální pozici pro Pšurného a Kantor opět neměl šanci zasáhnout. Východočeši se sice i nadále více tlačili k brance Habala, ale museli si dávat také pozor na brejky soupeře. Šanci na snížení nevyužil Valcourt, na druhé straně neuspěl Kverka.

Úporný hokej pokračoval i v závěrečném dějství. Východočeši se i nadále tlačili do útoku, ale do větších příležitostí se nedostávali. Naopak náskok Karlových Varům mohli zvýšit Duda s Davidem Hruškou. Hosté se dočkali snížení v 54. minutě. Po střílené přihrávce Slováka se do odkryté branky trefil Kudrna. To však bylo ze strany Mountfieldu vše, k vyrovnání mu nepomohla ani 34 vteřin trvající power play.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. V. Tomeček, 22. R. Pšurný (Skuhravý) - 54. Kudrna (Slovák). Rozhodčí: Šindler, Souček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2863.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Štals - Gorčík, R. Hruška, Heizer. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Frühauf, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Skokan, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: