Hlavní obsah

Liberec - Třinec 0:3Třinec vyhrál i díky čistému kontu Hrubce v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Dravecký 0 : 1
48. Irgl 0 : 2
53. Roth 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce podlehli v 5. kole extraligy Třinci 0:3 a nenavázali na výhry nad Hradcem Králové a ve Zlíně. Oceláři naopak zabrali po prohrách v Litvínově a s Vítkovicemi, svým prvním čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Šimon Hrubec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Gřegořek (vlevo) z Liberce brání Vladimíra Draveckého z Třince.

Článek

Úvod utkání byl ve znamení tlaku Liberce, jako první prověřil Hrubce v Filippi. Postupem času se hra vyrovnala a ve druhé polovině první třetiny získal navrch Třinec. V první větší šanci se ocitl hostující Irgl, ale Lašák jeho možnost zlikvidoval. O něco později zazvonila tyč liberecké branky po střele Ciencialy. V závěru úvodní části zahrozila dvojice Vampola a Krenželok, hostující obrana ale zakročila včas.

Do druhé třetiny vstoupili domácí v početní výhodě, ale nepovedla se jim. Ve 22. minutě se proháčkoval před Hrubce Filippi, ale byl faulován Noskem. Nařízené trestné střílení ale Filippi neproměnil, jeho bekhendový blafák skončil nad brankou.

Na gól si diváci v liberecké Tipsport Aréně počkali až do 31. minuty, kdy Třinec zužitkoval svůj několika minutový tlak. Po závaru před Lašákovou brankou se nejlépe zorientoval Dravecký, který doklepl do sítě odražený puk po střele Orsavy. Vstřelený gól hosty povzbudil a v dalších minutách byli aktivnější. Odpovědět mohl Valský, který se protáhl až před Hrubce, ale jeho bekhendový pokus neměl patřičnou razanci.

Třetí dějství začalo velkou šancí Liberce, Krenželok ale tváří v tvář Hrubcovi neuspěl. Ve 45. minutě se prodíral do šance Bulíř, ale faulem ho zastavil Klesla. Následnou přesilovku ale domácí nevyužili. Udeřili ale hosté a to ve 48. minutě. Do střelecké listiny se zapsal po sérii rychlých přihrávek Irgl. Definitivní pojistku na výsledek dal ve hře čtyři na čtyři střelou z první Roth po přihrávce Orsavy.

O minutu později fauloval Polanský Voráčka a faul měl dohru v podobě krátké bitky mezi faulovaným Voráčkem a Kleslou, který bránil svého spoluhráče. Nervozita se přenesla i do další minuty a hostující brankář Hrubec po závaru ve svém brankovišti dostal trest na dvě minuty za hrubost. Více než minutu dlouhou převahu dvou hráčů ale Liberec nevyužil, Hrubec všechny střely pochytal.

5. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Dravecký (Klesla, Orsava), 48. Irgl (Roth, Polanský), 53. Roth (Orsava, Dravecký). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 4259.
Liberec: Lašák - Škoula, Šimek, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček - Bartek, Vampola, Krenželok - Bakoš, Filippi, Bulíř - Valský, Bulík, P. Jelínek - K. Jass, Jonák. Trenéři: Hynek, M. Černý a Láska.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Nosek, M. Doudera, Galvas, Linhart, Trončinský - Kreps, Plíhal, Žejdl - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Matuš, Orsava - Chmielewski, Kindl, Cienciala. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: