Hlavní obsah

Litvínov - Brno 6:1Litvínov rozdrtil Brno a nadále vede extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lukeš 1 : 0
4. Ton 1 : 1
26. Jánský 2 : 1
32. Ručinský 3 : 1
44. Martynek 4 : 1
51. Šrámek 5 : 1
53. Jánský 6 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova rozdrtili v 5. kole extraligy brněnskou Kometu 6:1 a drží se v čele tabulky o bod před Vítkovicemi. Čtyřmi body za gól a tři asistence se podílel na vítězství Vervy útočník Martin Ručinský.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z úvodní branky zápasu s Brnem, jejímž autorem byl František Lukeš.

Článek
Fotogalerie

Před startem utkání si vysloužil potlesk publika útočník Hübl, který nastoupil k 550. utkání v dresu Litvínova. A další aplaus patřil první litvínovské formaci ve druhé minutě, když už po sedmi vteřinách využil početní výhodu Lukeš. Čiliaka překonal bekhendovým zakončením. Hostům se podařilo brzy vyrovnat. Ve čtvrté minutě našel střílenou přihrávkou Kempný Tona a pro hostujícího kanonýra nebyl problém nastavit čepel hole a překonat Francouze.

Hosté byli při chuti, Ostřížek dvakrát vyzkoušel domácího brankáře, ten si ale s jeho pokusy poradil. Na druhé straně střílel Majdan, dojel si i pro dorážku, ale puk se mu svezl po hokejce a Čiliak si poradil. Při hostujícím brankáři stálo i štěstí, když v osmé minutě Lukeš trefil pravou tyč.

V úvodu druhé části hráli hosté čtyři minuty v oslabení, když na trestné pykal za dva fauly Ručinský, Kometa si ale větší příležitost nevypracovala. Hned po návratu z trestné lavice Ručinský vypálil a z dorážky poslal domácí opět do vedení Jánský. Brňané mohli vyrovnat, ale Tonovi v dobré příležitosti sebral puk Gula.

V další šanci hostů trefil Hanzlík horní tyč a Severočeši opět trestali. V 32. minutě vybojoval ve středním pásmu puk Hübl, předložil ho Ručinskému a ten se švihem trefil přesně nad Čiliakův beton. V závěru druhé třetiny měli hosté dvě velké příležitosti. Nejprve se opět připomněl Ton, povodil si Skleničku, ale ve střelecké pozici vůbec netrefil branku. Poté jel sám na Francouze Káňa, ale domácí brankář výtečně zakročil.

V 44. minutě Litvínov zvýšil na 4:1. Martynek naznačil střelu, kotouč si ještě potáhl a zakončil do odkryté branky. Tím vyhnal Čiliaka na střídačku, místo něj nastoupil Falter. V 51. minutě Severočeši přidali pátou branku a již třetí v početní výhodě. Od modré vypálil Gula a puk do branky tečoval Šrámek.

A to ještě nebylo vše. Další přesilovou hru využil po Lukešově nezištné přihrávce Jánský. Pak se popral Jakub Svoboda s Gulou. V 58. minutě ještě mohl zvýšit Šrámek, ale bekhendový blafák mu Falter zneškodnil.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Lukeš (Kubát, Ručinský), 26. Jánský (Ručinský), 32. Ručinský (Hübl), 44. Martynek (Ručinský), 51. Šrámek (Gula, Sklenička), 53. Jánský (Lukeš, Hübl) - 4. Ton (Kempný). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:9, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 5351.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, Sklenička, Chaloupka, Zeman - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Čiliak (44. Falter) - Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Ptáček, König - Ton, Ostřížek, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, J. Svoboda - P. Mrázek, Raška, Vondráček. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín