Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 6:1Plzeň se střelecky probudila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lev 1 : 0
8. Kratěna 2 : 0
21. Johnson 3 : 0
28. Johnson 4 : 0
33. J. Sýkora 5 : 0
47. Lev 6 : 0
53. Klimenta 6 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 5. kole extraligy Mladou Boleslav 6:1 a připsali si svoji druhou výhru v ročníku. V předchozích čtyřech utkáních nové sezóny přitom Indiáni skórovali maximálně dvakrát. Dvougólový večer prožili Nicholas Johnson i Jakub Lev. Nováček nejvyšší soutěže po výhrách ve Zlíně a na Spartě poprvé venku nebodoval.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně

Článek

Domácí nastoupili bez distancovaného Hollwega, přesto se od úvodního buly snažili o agresivní hru. Ve druhé minutě sice Indiáni nevyužili početní výhodu, ale o čtyři minuty později udeřili ve vlastním oslabení. Lev získal v obranném pásmu puk, přebruslil Stříteského a tváří v tvář Rittichovi přesnou střelou nad lapačku otevřel skóre.

Hosté mohli rychle vyrovnat, Látalovu dorážku do odkryté branky však stačil zblokovat Jeřábek. Naopak v osmé minutě zvýšili domácí po zaváhaní Mladé Boleslavi v rozehrávce na 2:0, když se po Pletkově přiťuknutí trefil Kratěna přesně pod břevno.

Kouč Středočechů si následně vyžádal oddechový čas, ovšem po jeho uplynutí vrcholil nápor Indiánů. Tomáš Sýkora ale nedokázal zblízka dorazit kotouč za dezorientovaného Ritticha. Hosté se opět připomněli až v 11. minutě, kdy teč mezi kruhy nekrytého Klimenty mířila nad. Před přestávkou ještě Rittich vleže zastavil dvojitou dorážku Tomáše Sýkory. Po pauze už se domácí radovali potřetí, když po vyhraném vhazování Lva střelou zápěstím zvýšil na 3:0 Johnson.

Hosté zareagovali zvýšením ofenzivní aktivity. Nepotrestali však vyloučení Mozíka a naopak inkasovali během trestu Pacovského. Na brankovišti se totiž ve 28. minutě důrazem nadvakrát prosadil opět Johnson. Ritticha poté v mladoboleslavské brance nahradil Valent. Slovenský gólman ovšem domácím odolával jen necelých šest minut, poté ho při přesčíslení dvou na jednoho a spolupráci se Simonem překonal Ján Sýkora. Hráč, jenž se do plzeňské sestavy vrátil po dvouzápasové absenci, mohl krátce před druhou sirénou skórovat znovu, zblízka pálil jen do pravé tyče.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili hosté viditelně rezignovaně, navíc ve 45. minutě se nechali současně vyloučit Broš s Kučným. Dvojnásobnou přesilovku využil po křížné přihrávce Simona pohodlně zakončující Lev. Za stavu 6:0 hráli domácí až příliš na krásu. Ve 49. minutě na brankovišti minul Balej a o čtyři minuty později se naopak čestného úspěchu dočkala po doklepnutí Klimety Mladá Boleslav.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Lev (Kratěna, Jeřábek), 8. Kratěna (Pletka), 21. Johnson (Lev), 28. Johnson (Balej, Pulpán), 33. J. Sýkora (Simon, Schleiss), 47. Lev (Simon, Jeřábek) - 53. Klimenta (Mikulík). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4093.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Schleiss, T. Sýkora, J. Sýkora - M. Dvořák, M. Beran. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Mladá Boleslav: Rittich (28. Valent) - Stříteský, Kučný, M. Hruška, Trška, Vidmar, Robar, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, D. Výborný, Pabiška - Pacovský, Musil, Lenc - M. Látal, Bárta, D. Květoň. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: