Hlavní obsah

Levante - Barcelona 0:5Messi nedal penaltu, ale Barcelona i tak rozstřílela poslední Levante a vede ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony rozstříleli poslední tým španělské ligy Levante vysoko 5:0 a tabulku vedou o dva body před Sevillou, která zdolala Córdobu 3:1. Katalánský tým ani nemusela mrzet neproměná penalta Lionela Messiho, jenž se nakonec mezi střelce přeci jen zapsal, když v závěru vstřelil pátý gól svého týmu. Dvěma góly se na výhře Sevilly podílel Carlos Bacca, který se tak s čtyřmi zásahy posunul na druhé místo ligové střelecké statistiky.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu v utkání proti Levante.

Článek

V jasnou záležitost proměnila Barcelona duel prvního s posledním. Katalánský klub vedl do poločasu 2:0, náskok mu zajistili Neymar a Ivan Rakitič. Hosté mohli vést dokonce o tři góly, ale Lionel Messi krátce před koncem první půle z pokutového kopu netrefil branku.

Barca ale mohla po penaltovém faulu Lukase Vyntry dohrávat v přesile. Řecký fotbalista českého původu totiž dostal rovnou červenou kartu. Po změně stran pak oslabené Levante inkasovalo ještě třikrát.

Postupně se prosadili Sandro Ramírez, Pedro a třináct minut před koncem přesným obloučkem i Messi. Argentinský kanonýr se trefil po dvouzápasové odmlce a Levante se stalo 14. týmem, kterému vstřelil více než deset branek.

Bacca poslal Sevillu do vedení už v osmé minutě po přízemním centru Artura Vidala. Další branky pak padaly až v druhém poločase, kdy nejprve přesnou hlavičkou po přímém kopu navýšil vedení Kamerunec Stéphane Mbia.

Na jeho trefu ještě dokázali domácí zásluhou snížení Borji Garcíi odpovědět, tři minuty před koncem ale Bacca z penalty potrestal faul, kterým ho chvíli předtím zastavil Aleksandar Pantič, a uzavřel tak skóre zápasu.

Sevilla tak dál drží ligovou neporazitelnost, naopak nováček soutěže Córdoba se ani ve čtvrtém utkání sezony výhry nedočkala.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
San Sebastian - Almería 1:2 (85. Castro - 30. vlastní De la Bella, 51. Dos Santos)
Villarreal - Vallecano 4:2 (74. a 87. Vietto, 33. Espinosa, 62. Musacchio - 22. Kakuta, 29. Bueno)
Córdoba - FC Sevilla 1:3 (83. García - 8. a 87. z pen. Bacca, 72. Mbia)
Levante - FC Barcelona 0:5 (34. Neymar, 44. Rakitič, 57. Ramírez, 64. Pedro, 77. Messi)

Reklama

Související témata: