Hlavní obsah

Hoffenheim - Freiburg 3:3Darida skóroval, pak viděl červenou a Freiburg přišel v nastavení o výhru

Fotbalový záložník Freiburgu Vladimír Darida vstřelil svůj čtvrtý gól v bundeslize. V 75. minutě úterního zápasu 5. kola německé nejvyšší soutěže na půdě Hoffenheimu proměnil za stavu 2:2 s přehledem pokutový kop, a vypadalo to, že jeho branka bude i vítězná. Jenže krátce poté byl vyloučen a domácí přesilovku ve třetí nastavené minutě využili k vyrovnávacímu gólu na 3:3.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Záložník Bayernu Mnichov Mario Götze slaví se spoluhráči gól v síti Paderbornu v utkání 5. kola bundesligy.

Článek

Darida putoval pod sprchy poté, co při odkopu nechtěně zasáhl kopačkou do obličeje hoffenheimského hráče, kterého neviděl. Podle mnoha německých sportovních serverů šlo o přísné rozhodnutí.

Za Freiburg, který na podzim stále čeká na první výhru, odehrál celý zápas český obránce Pavel Krmaš. V akci mohl být v úterý večer i útočník Frankfurtu Václav Kadlec, nicméně v duelu proti Mohuči (2:2) se na trávníku neobjevil.

V jednoznačnou záležitost proměnil Bayern utkání s Paderbornem, kterého vystřídal na pozici lídra. S nováčkem se v Allianz Areně nepáral, zvítězil vysoko 4:0 a ukončil jeho neporazitelnost. Góly obstarali v prvním poločase Götze a Lewandowski, po změně stran se trefil podruhé Götze, v závěru se prosadil Müller.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Paderborn 4:0 (8. a 78. Götze, 14. Lewandowski, 85. Müller)
Brémy - Schalke 0:3 (48. Meyer, 51. Neustädter, 85. Barnetta)
Eintracht Frankfurt - Mohuč 2:2 (45.+1 Meier, 82. Seferovic - 41. Hofmann, 44. Okazaki)
Hoffenheim - Freiburg 3:3 (44. Elyounoussi, 63. Rudy, 90.+3 Vestergaard - 31. a 33. Frantz, 75. Darida z pen.)

Reklama