Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 2:1 SNVítkovice skoncovaly s prohrami, Vary udolaly v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Burger 1 : 0
60. Harant 1 : 1
65. Roman (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic v předehrávce 15. kola extraligy porazily Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech a utnuly tím sérii devíti porážek. Strůjcem vytouženého vítězství byl Ondřej Roman, který byl jediným úspěšným střelcem v penaltách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic se raduje poté, co proměnil svůj samostatný nájezd v zápase proti Karlovým Varům.

Článek

Domácí byli po gólu Jiřího Burgra blízko tříbodové výhry, ale 18 sekund před koncem je o ni připravil Tomáš Harant. Energie potvrdila pověst nejslabšího celku venku, kde prohrála sedmé z osmi utkání.

Karlovy Vary chtěly prohrami decimovaného soupeře otrávit důslednou defenzívou a dařilo se jim to tak, že Vítkovice se přes ní v prvním dějství neprokousaly do jediné gólové šance.

Domácím nervozitou občas uskakovaly puky už v rozehrávce, hosté se po jejich chybách dvakrát zjevili před Dolejšem, ale z obou akcí se dalo vytěžit mnohem víc než slabé či nepřesné zakončení.

Ostravané pořádně zabrali až v závěru první dvacetiminutovky při Redlihsově vyloučení a v kratičké přesilovce pět na tři. Při dorážce Szturce už skoro zvedali ruce nad hlavu, ale v posledním okamžiku ho před odkrytou bránou povalil na zem jeden z protihráčů a zabránil jistému gólu.

Skóre neotevřel ani Kovář

Energie úpornou obranou dále brnkala na vítkovické nervy. Své šance do roztažené obrany soupeře se dočkala ve 25. minutě, ale Kverka po nájezdu z pravého křídla nenašel místo nad Dolejšovou lapačkou. Přetaktizovaná partie se stala čekáním na jediný a klíčový gól. Dát ho mohl Kovář, před nímž se na moment rozestoupila hostující obrana, ale bombou z mezikruží trefil jen Závorku.

I v herním trápení Vítkovicím zkraje poslední části vyšla jedna kombinace až do koncovky, ale Vandas z brankoviště možná i s lehkou Závorkovou tečí přestřelil prázdnou branku a mohl se jen chytit za hlavu. Jinak se už oba týmy při hře pět na pět k ničemu nedostaly. Během karlovarské přesilovky mohl dát Ostravanům knokaut Radim Hruška, ale zblízka mezeru mezi tyčkou a Dolejšovou vyrážečkou netrefil.

Početní výhody v závěru urputného souboje klíčovou roli také sehrály. Deylovo vyloučení potrestal tři minuty před koncem Burger, který z voleje zametl za Závorku Němcovu pohotovou přihrávku. Ale vítězná trefa to nebyla. Opět Burger už v karlovarské power play ze středního pásma minul prázdnou bránu, vzápětí se nechal vyloučit Vandas a 18 sekund před koncem Harant při hře šest na čtyři dělovkou od modré čáry srovnal.

I v prodloužení měly Vítkovice výhru na dosah. Závorka lapil sólo Svačiny a domácí pak propásli i přesilu čtyř proti třem, byť v ní Závorku ostřelovali ze všech pozic. Dvoubodové vítězství jim tak zajistil až Roman v nájezdech.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 57. Burger (E. Němec, Šenkeřík), rozhodující nájezd Roman - 60. Harant (Skuhravý). Rozhodčí: Pešina, R. Polák - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:6, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3755.
Vítkovice: Dolejš - Zíb, Kovář, Čerešňák, Šenkeřík, Stehlík, Pastor - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Burger, E. Němec - Šedivý, Húževka, Szturc - J. Káňa, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: