Hlavní obsah

Liberec - Slavia 4:1Slavia prohrála v Liberci a připsala si šestý nezdar za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Urban 1 : 0
34. Školiak 1 : 1
38. Vitásek 2 : 1
42. Šimek 3 : 1
53. Bulíř 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v předehrávaném utkání 15. kola extraligy Slavii 4:1 a po dvou porážkách opět naplno bodovali. Bílí Tygři tak vyhráli třetí z pěti utkání pod vedením nového trenéra Rostislava Čady. Slavia si naopak připsala šestou porážku za sebou, gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Tomáš Urban. Liberec doma naplno bodoval teprve podruhé v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák

Článek

Začátek utkání patřil domácím, kteří si vynutili díky převaze i přesilovou hru. V ní nebezpečně pálil Radivojevič, ale brankář Svoboda, který tentokrát dostal přednost před jedničkou Furchem, byl připraven. O minutu později zasáhl Svoboda hokejkou při rozehrávce do obličeje Bulíře, ale ani druhou přesilovku domácí nevyužili. Hosté se v útoku výrazněji připomněli až v 16. minutě, Klhůfek ale na Valachovu přihrávku nedosáhl.

Bezbrankový stav se změnil ve 25. minutě, kdy po spolupráci Radivojeviče s Bakošem dostal Liberec do vedení Urban. Vzápětí hráli hosté přesilovku po Lašákově faulu, slovenský gólman ale svůj prohřešek nahradil a zlikvidoval Mickovu příležitost. Ve 34. minutě se už Slavii podařilo vyrovnat, když střelu Antonína Růžičky tečoval Školiak a připsal si první extraligovou branku ve třetím zápase po příchodu ze Skalice.

Severočechy ale inkasovaná branka nepoznamenala, zvýšili aktivitu a dostali se zpět do vedení. Vitásek si v útočné třetině vyměnil puk s Urbanem a střelou nad ledem překonal Svobodu. Slavia poté nevyužila přesilovku a na začátku třetí části sama v početní nevýhodě inkasovala. Vyloučení Kolaříka potrestal Šimek, který z otočky zvýšil vedení domácích na 3:1.

Tlak Liberce nadále pokračoval. Další přesilovku jim nabídl svým faulem Klhůfek. Svoboda sice překonán nebyl, ale Tygři diktovali tempo hry. Z rychlého protiútoku mohl duel zdramatizovat Sklenář, Lašák ale svůj tým podržel. Definitivně tak o výhře domácích rozhodl v 53. minutě Bulíř, který vydařenou individuální akcí oslavil návrat do sestavy.

15. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. T. Urban (Bakoš, Radivojevič), 38. Vitásek (T. Urban), 42. Šimek (T. Urban), 53. Bulíř (Ulrych, Lašák) - 34. Školiak (A. Růžička, Bednář). Rozhodčí: Lacina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3317.
Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, Vampola, Bulík - Bartek, T. Urban, Radivojevič - Bulíř, P. Jelínek, Kica - A. Dlouhý, Filippi, Víšek. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.
Slavia: A. Svoboda - Kolařík, Knot, Valach, Beňovič, Novák, Štich, od 21. navíc A. Růžička - Bednář, Školiak, Tomica - Klhůfek, Vas, Sklenář - Stránský, T. Doležal, J. Doležal - J. Veselý, Micka. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata: