Hlavní obsah

Janov - Juventus 1:0Juventus prohrál v Janově, o čelo italské ligy se dělí s AS Řím

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín poprvé v této sezóně Serie A prohráli - ve středečním utkání 9. kola na hřišti Janova nezvládli závěrečné minuty a po brance Antoniniho svému soupeři podlehli 0:1. Klopýtnutí Staré dámy využil AS Řím, který porazil 2:0 Cesenu a bodově se dotáhl na Juventus. Oba týmy mají 22 bodů a shodné skóre.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Luca Antonini slaví svůj gól proti Juventusu, který vstřelil v 94. minutě.

Článek
Fotogalerie

Gianluigi Buffon chytal za Juventus 500. soutěžní zápas, ale na hřišti FC Janov dostal gól ve čtvrté minutě nastavení. Hosté byli aktivnější, ale vytvořili si jen minimum šancí a z Janova nakonec odjeli bez bodu.

Neapol remizovala v Bergamu 1:1 a její neporazitelnost trvá už šest zápasů. Soupeř Sparty v Evropské lize prohrával od 57. minuty po hlavičce svého bývalého útočníka Germána Denise, čtyři minuty před koncem však vyrovnal jeho argentinský krajan Gonzalo Higuaín.

Trenér Neapole Rafael Benítez poslal na hřiště sestavu: Cabral - Ghúlam (90. Zapata), Koulibaly, Albiol, Maggio - D. López (75. Jorginho), Inler - Mertens, Hamšík (65. Insigne), Callejón - Higuaín. Italský celek, který v tabulce zůstal na sedmém místě, nastoupí proti Spartě 27. listopadu v Praze.

Benítezovi svěřenci mají za sebou hodně nevyrovnaný týden. V Evropské lize prohráli v Bernu s Young Boys 0:2, doma pak v Serii A deklasovali Hellas Verona 6:2. Tentokrát dlouho prohrávali, ale v závěru po vyloučení domácího Cigariniho vyrovnali a mohli i vyhrát, Higuaínovu penaltu v 92. minutě však brankář Sportiello zneškodnil.

Cagliari s trenérem Zdeňkem Zemanem obralo o body AC Milán po nerozhodném výsledku 1:1.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
AS Řím - Cesena 2:0 (9. Destro, 81. De Rossi)
Bergamo - Neapol 1:1 (57. Denis - 86. Higuaín)
Cagliari - AC Milán 1:1 (24. Ibarbo - 34. Bonaventura)
FC Janov - Juventus Turín 1:0 (90.+4 Antonini)
FC Turín - Parma 1:0 (10. Darmian)
Fiorentina - Udine 3:0 (44. a 70. Babacar, 80. Valero)
Inter Milán - Sampdoria Janov 1:0 (90. Icardi z pen.)
Palermo - Chievo 1:0 (81. Rigoni)

Reklama

Související témata: