Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slovácko 2:0Góly z rohových kopů zajistily Boleslavi výhru nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Wágner 1 : 0
76. Ďuriš 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v předehrávaném utkání 15. kola Synot ligy nad Slováckem 2:0. Domácí Středočeši byli v celém zápase aktivnějším týmem, gólově se dokázali prosadit ve druhém poločase. O góly se postarali po centrech z rohových kopů Tomáš Wágner a Michal Ďuriš. Slovácku chyběl nejlepší ligový střelec Libor Došek, jenž má potíže se zády.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Daniel Geissler (vpravo) bojuje o míč s Milanem Kerbrem ze Slovácka.

Článek

Domácím ze zdravotních a disciplinárních důvodů chyběli obránci Smejkal, Rosa, Bartl a Kysela, takže poprvé dostal v lize příležitost Geissler.

Boleslav začala aktivně, v úvodu to zkoušela hlavně po křídlech, ale několik centrů Skaláka hostující obrana odvrátila. Vyložené šance scházely a Středočeši často zakončovali z dálky. Ščuk však dvakrát ze střední vzdálenosti minul.

Hrušku výrazněji ohrozil až po půl hodině hry Dočekal, jenže hlavou také přestřelil. V nadějnější pozici byl pět minut před pauzou Kerbr, ale na hranici šestnáctky nevyužil volný prostor a netrefil branku. První poločas zakončil aktivní Skalák, jeho centr ovšem Ďuriš nedokázal dorazit u zadní tyče.

Druhý poločas začal nadějnou pozicí Valenty, jehož pokus brankář Hruška vytáhl na roh. Pak byl hodně vidět Wágner. V 54. minutě boleslavský útočník nejprve trefil tyč a z následného rohu o minutu později hlavou otevřel skóre a připsal si šestý ligový zásah v sezoně.

Druhý gól mohl přidat Wágner o deset minut později, ale tentokrát jeho střelu ze dvanácti metrů Heča reflexivně vyrazil. Díky mnoha standardním situacím měli nadále převahu domácí a v 76. minutě využili další roh, když Ďurišova hlavička obloučkem zapadla k tyči.

Závěrečných pět minut Slovácko muselo dohrát v deseti, protože se mu po trojím střídání zranil Valenta. Boleslav tak doma vyhrála šesté z osmi ligových duelů v tomto ročníku.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)
Branky: 55. Wágner, 76. Ďuriš. Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Peřina. ŽK: Bořil - Valenta, Hlúpik, Havlík. Diváci: 1827.
M. Boleslav: Hruška - Geissler, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk (90. M. Vukadinovič), Tavares - Skalák (87. Mehanovič), Magera (72. Lalkovič), Ďuriš - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Slovácko: Heča - Kuncl, Břečka, T. Rada, Reinberk (82. Košút) - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (68. Havlík), Kerbr - Dočekal (62. Hlúpik). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: