Hlavní obsah

Bayern - Hoffenheim 4:0Bayern zvýšil v bundeslize náskok, Dortmund znovu ztratil

Berlín

Fotbalisté Bayernu zvítězili ve 12. kole německé ligy 4:0 nad Hoffenheimem a zvýšili svůj náskok v čele tabulky na sedm bodů. Druhý Wolfsburg přišel o šestizápasovou sérii výher, když podlehl Schalke 2:3.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zleva Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Robert Lewandowski a Sebastian Rode z Bayernu slaví jeden z gólů proti Hoffenheimu v utkání 12. kola bundesligy.

Článek
Fotogalerie

Suverénní Bayern si udržel stoprocentní domácí bilanci díky dvěma gólům z obou poločasů. Jako první skóroval zpoza pokutového území Mario Götze, druhou branku přidal po nahrávce Arjena Robbena hlavou zblízka Robert Lewandowski. Ve druhém poločase navýšili skóre Robben a Sebastian Rode.

Zotavený Schweinsteiger asistoval

Nahrávkou na poslední gól ozdobil svůj první start od vítězného finále mistrovství světa záložník Bayernu Bastian Schweinsteiger, který se zotavil po zranění levého kolena.

Wolfsburg celkově ve všech soutěžích osmkrát v řadě zvítězil, ale po reprezentační pauze o svou sérii přišel. Dosud třetí nejlepší obrana v lize zaváhala na hřišti Schalke třikrát už během úvodní půlhodiny, kdy se dvakrát trefil Maxim Choupo-Moting a jednu branku přidal Christian Fuchs.

Těsně před pauzou sice snížil Ivica Olič a čtvrt hodiny před koncem stáhl rozdíl na jediný gól Nicklas Bendtner, ale srovnat se již "Vlkům" nepodařilo.

Své bundesligové trápení znovu prodloužil Dortmund. Na hřišti Paderbornu vedl už 2:0 díky Pierru-Emericku Aubameyangovi, který nejprve otevřel skóre a poté připravil druhý gól pro Marca Reuse. Po přestávce však nováček díky trefám Lukase Ruppa a Mahira Saglika srovnal na konečných 2:2. Borussia má v tabulce jen dva body k dobru na poslední Stuttgart.

Reus nedohrál

Záložník Reus se vrátil po zranění kotníku, ale zápas kvůli dalším zdravotním problémům nedohrál. Trávník opustil s nateklým chodidlem a podle kouče Jürgena Kloppa není prognóza optimistická. "Je velmi těžké zpracovat, že by zase mohl chybět. Je to horší než ta remíza," řekl kouč na adresu hráče, který v létě kvůli zranění přišel i o zlato z MS.

Freiburg se záložníkem Vladimírem Daridou se udržel o bod před Dortmundem díky remíze 2:2 v Mohuči. Na hřišti soupeře sice prohrával po brance Júniora Díaze, na tu ale už za tři minuty odpověděl Jonathan Schmid a po přestávce otočil skóre Admir Mehmedi. V předposlední minutě vyrovnal Stefan Bell.

O vedení přišel rovněž Mönchengladbach, který navzdory náskoku prohrál s Frankfurtem 1:3. Útočník Eintrachtu Václav Kadlec do utkání nezasáhl. Tři body za vítězství 3:1 si připsal Leverkusen v boji o čtvrtou příčku s Hannoverem.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Bayern Mnichov - Hoffenheim 4:0 (23. Götze, 40. Lewandowski, 82. Robben, 87. Rode)
Hannover - Leverkusen 1:3 (60. Gulselam - 56. Kiessling, 59. Son Hung-min, 71. Bellarabi)
Mohuč - Freiburg 2:2 (27. Díaz, 88. Bell - 30. Schmid, 58. Mehmedi)
Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:3 (5. Nordtveit - 54. Stendera, 57. Meier, 73. Inui)
Paderborn - Dortmund 2:2 (60. Rupp, 82. Saglik - 12. Aubameyang, 45.+1 Reus)
Schalke - Wolfsburg 3:2 (10. a 22. Choupo-Moting, 25. Fuchs - 37. Olič, 74. Bendtner)
Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 1:2 (58. Ujah - 28. Beerens, 86. N'Djeng)

Reklama