Hlavní obsah

Teplice - Dukla 1:0Penalta přinesla Teplicím těsnou výhru nad Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Krob (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic se po polovině zápasů fotbalové ligy vrátili do kontaktu s pohárovými příčkami. Pomohla jim k tomu výhra 1:0 nad pražskou Duklou, kterou jim zajistil proměněnou penaltou Krob. Dukla se z pasivního výkonu oklepala až v posledních 15 minutách a vypracovala si tři velké šance, ty ale zneškodnil brankář Grigar. Kvůli prohře se propadla o bod právě za Teplice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránce Dukly Lukáš Štetina (vpředu) a teplický útočník Aidin Mahmutovič.

Článek

Domácí měli před zápasem problém vůbec poskládat obranu - ke dvěma karetním absencím se navíc přidalo i zranění Matuly z předzápasového tréninku, a tak dostal první ligovou šanci dvacetiletý stoper Otto Urma.

Dukla vsadila na zahuštěný střed pole a iniciativu přenechala domácím, kteří se ale jen těžko prosazovali a navíc jim vázl pohyb. Z nudy tak vytrhly diváky až události z 24. minuty: Litsingi vystihl mizerně rozehranou standardní situaci Dukly, za jeho kolmicí vysprintoval Mahmutovič a i přes dva obránce dokázal Litsingimu vrátit míč před prázdnou branku, jenže tam ho zablokoval padající Gedeon.

Domácí se domáhali penalty za ruku neúspěšně - a vzápětí mohli sami inkasovat. Po Marešově centru zleva Hošek promáchl a ve vápně byl osamocený Beauguel, jenže trefil jen boční síť.

Pak už zase poutaly pozornost nefotbalové věci. Po půlhodině přišla Dukla o mladého Španěla Néstora, který si při nešikovné otočce ve středu hřiště zřejmě pochroumal koleno, chvíli nato navíc podobné zranění postihlo i domácího Mahmutoviče.

Domácí se domáhali penalty celkem třikrát - před pauzou dvakrát za údajnou ruku a neúspěšně, v 54. minutě se ale dočkali. Vůch prokličkoval do vápna, zezadu ho srazil skluzem Polom a Krob nařízený pokutový kop s přehledem proměnil.

Tepličtí zápas dlouho kontrolovali a v 67. minutě byli po rohu blízko druhého gólu po Lüftnerově hlavičce těsně nad, pak ale začalo hned několik záložníků bojovat s křečemi.

Poslední čtvrthodinu tak dohrávala Dukla ve velkém náporu, který ovšem krotil bravurními zákroky domácí brankář Grigar. V 76. a 77. minutě vychytal Krmenčíkovi nebezpečnou hlavičku a pak i střelu z otočky a v 85. minutě i Čajičovu ránu z ideální pozice. Na víc už hostům čas nezbyl.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 54. Krob z pen. Rozhodčí: Královec - Kordula, Vysloužil. ŽK: Nivaldo, Grigar, Krob - Hanousek, Jeřábek, Považanec, Štětina, Beger. Diváci: 2920.
Teplice: Grigar - Lüftner, Hošek, Urma, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi (87. Táborský), Nivaldo (77. Melunovič) - Mahmutovič (46. Kapolongo). Trenér: Ščasný.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štětina, Jeřábek, Polom - Považanec (71. Krmenčík), Gedeon, Hanousek - Nestor (36. Berger), Beauguel, J. Mareš (84. Čajič). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: