Hlavní obsah

Hradec Králové - Slavia 6:0Hradec jasně přehrál červenobílé, zlomil i prokletí přesilovek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mertl 1 : 0
39. Dej 2 : 0
45. Beránek 3 : 0
51. Troliga 4 : 0
53. Červený 5 : 0
58. Červený 6 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 23. kole extraligy Slavii 6:0. O své vysoké výhře rozhodli ve třetí třetině, ve které čtyřikrát skórovali. Tři branky vstřelili domácí v přesilových hrách. Z prvního čisté konta v sezóně se radoval brankář Pavel Kantor.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Petr Beránek mezi slávisty Pavlem Kolaříkem a brankářem Adamem Svobodou.

Článek

Atmosféra v Hradci nebyla rozhodně příjemná pro hostujícího kouče Lubinu, jemuž domácí fanoušci připomněli, že v roce 2008 zavinil autonehodu, při níž zemřel otec bývalého fotbalového reprezentanta Lokvence, někdejšího hráče Hradce.

Lubina tentokrát do branky poslal Svobodu, rovněž domácí trenér Draisaitl musel udělat změny v sestavě. Zraněními "vybrakovaný" kádr doplnil opět pěti juniory, v prvním útoku nahradil se zády laborujícího veterána Kudrnu křídelník Beránek, pro nějž měl zápas dva zásadní momenty. Ve třetí třetině nejprve zvýšil domácí vedení na 3:0 a poté musel po ráně pukem do oblasti hlavy od spoluhráče odejít do kabiny.

V tu dobu však již Hradec jasně vedl. Přitom vstup do duelu měli lepší hosté, jenže velké příležitosti nevyužili. Při přesilovce překazil Divíškovi radost na poslední chvíli obránce Dietz, jenž odpálil puk mířící do branky. Ve druhé příležitosti se ocitl kapitán Bednář, jeho první pokus vyrazil Kantor betonem a druhý chytil perfektně lapačkou.

Hradec v 1. třetině připomněl bolest posledního domácího duelu s Třincem, v němž se mu nedařily přesilovky. Proti Slavii nevyužil Mountfield v úvodní dvacetiminutovce tři početní výhody. Ve druhé části jim však tyto situace přinesly zásadní náskok. Proměnili dvě.

Nejprve se hned ve 27. vteřině dorážkou prosadil nejproduktivnější hráč mužstva Mertl. Druhou branku přidal ve 39. minutě Dej, šikovně kličkou oklamal Svobodu a poslal mu puk mezi nohy. Slávistický brankář byl přitom nejlepším mužem svého celku, ve druhé třetině byl totiž Hradec jasně aktivnější, jenže Svoboda se zaskvěl proti Nedvídkovi, Šimánkovi i Kovářů.

Ve třetí třetině ale gólman už tlaku neodolal. Slavia byla bezzubá a domácí šli důrazně za výhrou. Po krásné asistenci beka Vašíčka se trefil Beránek a v 51. minutě přidali Východočeši třetí přesilovkový zásah. Tentokrát skóroval dorážkou Troliga, pro nějž to byl první gól v hradeckém dresu. Pátou trefu si připsal po kombinaci celého útoku Červený, jenž tři minuty před koncem přidal i šestou.

23. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Slavia Praha 6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 21. Mertl (P. Beránek, Šimánek), 39. Dej (Kukumberg, Tvrdík), 45. P. Beránek (Vašíček, Mertl), 51. Troliga (Vydarený, Šimánek), 53. Červený (Dej, Kukumberg), 58. Červený (Vašíček, Troliga). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:8, navíc A. Svoboda (Slavia) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4280.
Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš, Vašíček - P. Beránek, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - Tvrdík, Troliga, Nedvídek - Kovářů, R. Pilař, Uhlík. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, König, Barák, od 50. min navíc A. Růžička - Bednář, Vlasák, Tomica - Micka, Klhůfek, J. Doležal - Stránský, Divíšek, Sklenář - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata: