Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 3:2Litvínov i díky přesilovkovým gólům dospěl k výhře a posunul se zpět na první pozici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kucsera 0 : 1
35. Šrámek 1 : 1
37. Ručinský 2 : 1
54. Zeman 3 : 1
56. Svačina 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 23. kole extraligy Vítkovice 3:2 a po dvou prohrách podruhé za sebou naplno bodovali. Vzhledem k třinecké prohře s Brnem se Severočeši vrátili do čela tabulky. Domácím k vítězství pomohly i dvě využité přesilové hry. Rozhodující gól si připsal obránce Jiří Zeman.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V popředí Martin Ručinský, autor druhé branky Litvínova, vzadu Richard Stehlík z Vítkovic.

Článek

První šanci si v oslabení připsali domácí, od modré čáry střílel Pavlík, ale Dolejš puk s přehledem vyrazil. Poté se řítil sám na vítkovického brankáře Trávníček, ale na poslední chvíli mu čistě puk rybičkou vypíchl Malec.

Na druhé straně prověřil Francouze Kucsera, ale reprezentační brankář byl připraven. V 6. minutě našel nezištně Hübl Jánského, který měl před sebou odkrytou branku, ale Dolejš mu skvělým zákrokem sebral jistý gól. Štěstí stálo při hostujícím brankáři i při šanci Majdana, puk totiž skončil na horní tyčce. Prosadili se tak hosté. Kucsera nastavil hůl na Štenclovu nabídku a Francouz byl bezmocný.

V 22. minutě opět prověřil domácího brankáře Kovář, ale ani tentokrát neuspěl. Hosté byli v úvodu druhé části aktivnější. V další šanci byl Svačina, ale Francouz puk vykopl betonem. Na druhé straně dostal puk od Šlégra k Jurčíkovi, hosté se ale ubránili. Ve 32. minutě trefil Kucsera vysokou holí Frola a dostal čtyřminutový trest.

Domácí se tři minuty nedokázali dostat do kloudné šance, až v 35. minutě našel od mantinelu Trávníček Šrámka, tomu stačilo pouze nastavit hůl a bylo srovnáno. Za necelé tři minuty už Litvínov vedl. Hübl našel Ručinského, který pohotově usměrnit puk za Dolejšova záda. Závěr druhé třetiny poznamenala série vyloučení, hosté ale nevyužili ani dvouminutovou přesilovku pět na tři.

V 45. minutě se řítil na Dolejše sám Martynek, ale nedokázal zakončit přesně. Na druhé straně byl tváří v tvář Francouzovi Štencel, ale domácí brankář jeho střelu zneškodnil. V 50. minutě vypálil od modré Šlégr, Dolejš puk vyrazil před sebe, ale dorážející Ručinský ani Hübl nedokázali dostat puk do branky. Další šanci měl opět Hübl, jeho střela však skončila pouze na horní tyčce.

Skóre se měnilo až v 54. minutě, kdy se od modré prosadil tvrdou střelou Zeman. Vítkovičtí ale rychle snížili, po hezké akci skóroval Svačina. Vyrovnat se jim ale už nepodařilo

23. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. Šrámek (Trávníček, Zeman), 37. Ručinský (Hübl), 54. Zeman (R. Hanzl, Gerhát) - 9. Kucsera (Štencel), 56. Svačina (Roman). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 5684.
Litvínov: Francouz - Frolo, Kubát, Pavlík, Šlégr, T. Pavelka, Zeman, M. Baránek - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, R. Hanzl, Gerhát - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články