Hlavní obsah

Dortmund - Wolfsburg 2:2Dortmund proti Wolfsburgu dvakrát ztratil vedení. Frankfurt v nastavení smazal dvoubrankové manko

Fotbalisté Dortmundu přišli ve středu dvakrát o vedení a po remíze 2:2 s druhým Wolfsburgem jsou v tabulce německé ligy stále v sestupovém pásmu. Borussii po 16 kolech dělí od příček zajišťujících záchranu jediný bod, stejný odstup však má od posledního místa.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Rozladěný brankář Borussie Dortmund Mitch Langerak (vpravo) poté, co inkasoval gól v utkání s Wolfsburgem. Vlevo je stoper Mats Hummels.

Článek

Dortmund poslal do vedení už v osmé minutě Aubameyang, ale hosté dokázali odpovědět díky De Bruyneovi. Podobný průběh měl i druhý poločas, ve kterém vrátil domácím náskok Immobile, ale pět minut před koncem vyrovnal Naldo. Wolfsburg tak za vedoucím Bayernem zaostává o 11 bodů.

Český útočník Václav Kadlec z Frankfurtu proseděl zápas s Herthou Berlín mezi náhradníky a z lavičky sledoval osmibrankovou přestřelku. Domácí Eintracht po 37 minutách prohrával 0:3 a ještě v 90. minutě 2:4, ale nakonec dokázal bodovat. V samém závěru zařídil remízu dvěma góly Meier.

Vítězství se nedočkal ani český obránce Theodor Gebre Selassie, který sice odehrál celé utkání, ale s posledními Brémami prohrál na hřišti Mönchengladbachu 1:4. Werder, který závěrečnou půlhodinu dohrával bez vyloučeného Caldiroly, v dosavadních 16 kolech inkasoval už 38 branek a stanovil nový nelichotivý rekord.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Dortmund - Wolfsburg 2:2 (8. Aubameyang, 76. Immobile - 29. De Bruyne, 85. Naldo)
Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín 4:4 (90. a 90.+1 Meier, 43. Aigner, 58. Seferovic - 21. Brooks, 33. Ben Hatira, 37. Schieber, 81. Niemeyer)
Hoffenheim - Leverkusen 0:1 (79. Kiessling)
Mönchengladbach - Brémy 4:1 (32. Kruse z pen., 38. Wendt, 64. Kramer, 89. Hrgota - 51. Junuzovic)
Paderborn - Schalke 1:2 (31. vlastní Ayhan - 44. Choupo-Moting, 78. Neustädter)

Reklama