Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 5:3Plzeň přestřílela Slavii díky hattricku Jána Sýkory

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bednář 0 : 1
17. J. Sýkora 1 : 1
24. J. Sýkora 2 : 1
35. Bednář 2 : 2
37. Doležal 2 : 3
38. Johnson 3 : 3
39. Lev 4 : 3
60. J. Sýkora 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole Tipsport extraligy Slavii Praha 5:3 a v tabulce se přiblížili šestým Pardubicím na čtyři body. V útočně laděném utkání dokázali hosté v prostřední časti srovnat a dokonce se dostali do vedení. Ještě do druhé sirény ovšem dvěma inkasovanými slepenými góly znovu prohrávali a ve třetí třetině trefou do prázdné branky plzeňský Ján Sýkora dokončil hattrick. Západočeši tak vyhráli devátý z posledních jedenácti domácích zápasů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Domácí fanoušci na začátku utkání skandováním poděkovali Václavu Pletkovi za odvedené služby Plzni a právě zkušený útočník mohl záhy otevřít skóre. Po chytré přihrávce Bednáře ovšem zblízka nepřetlačil klečícího Machovského. Gólman Indiánů musel za chvíli likvidovat také ránu nekrytého Beňoviče. Poté se směrem dopředu osmělili také domácí, jenže Furch zlikvidoval volej Kubalíka z bezprostřední blízkosti a v 7. minutě ukončil samostatnou akci Bližňáka vypíchnutím puku.

Překvapivě aktivní Slavia se ujala vedení ve 12. minutě díky využité přesilovce, když se od modré čáry prosadil ranou z voleje Bednář. Domácí inkasovaný gól probudil a vynutili si nápor. Pokus Kratěny z mezikruží ještě Furch kryl, ale v 17. minutě během dvojnásobné početní výhody vyrovnal po přihrávce Schleisse Ján Sýkora.

V úvodu prostřední části nevyužili hosté dvě přesilové hry za sebou a naopak ve 24. minutě nechali před brankou volného Jána Sýkoru, který po příhře Johnsona od zadního mantinelu upravil na 2:1. Poté domácí nezužitkovali 81 vteřin dlouhou početní výhodu čtyři na tři a povzbuzená Slavia díky dobrému pohybu hrozila z brejků.

Sýkora završil hattrick

Ve 35. minutě Vlasák ideálně připravil vyrovnávací trefu Bednářovi a dvě minuty na to po závaru v útočném pásmu dokonal obrat na 2:3 důrazný Doležal. Vedení však hosté neudrželi ani minutu, když se po průniku přes celé hřiště protáhl až před Furcha Johnson a v pádu pohotově zakončil. O 46 vteřin později navíc překvapivou střelou od pravého hrazení přidal čtvrtý plzeňský gól Lev.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili hosté s aktivním napadáním rozehrávky Indiánů. S dorážkou Čermáka i střelou Bednáře si ale Machovský poradil a v posledních deseti minutách převzali iniciativu znovu domácí. Nevyužili ovšem přesilovku a v 54. minutě zahrozil tvrdou střelou z levého kruhu agilní Bednář. Tři minuty před koncem netrefil odkrytou branku Schleiss, ale definitivně rozhodl o výhře domácích Ján Sýkora svojí třetí trefou při power play Slavie.

43. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora - 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. J. Doležal (Šenkeřík, Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Polák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5209.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Lev, Kubalík - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.
Slavia: Furch - Šenkeřík, Kolařík, Šulc, Krejčí, A. Růžička, Beňovič, J. Novák - Vlasák, Bednář, Pletka - Holec, Vas, Kolář - Stránský, J. Doležal, Sklenář - Andres, M. Čermák, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

Související témata: