Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 9:1Sparta deklasovala Karlovy Vary a odčinila předešlé nezdary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Réway 1 : 0
13. Chlapík 2 : 0
20. Ďaloga 3 : 0
22. Buchtele 4 : 0
24. Kumstát 5 : 0
28. Procházka 6 : 0
29. Klimek 7 : 0
57. Hlinka 8 : 0
58. Hruška 8 : 1
60. Volek (trestné střílení) 9 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty deklasovali ve 43. kole extraligy Karlovy Vary 9:1 a připsali si tak nejvyšší výhru v sezóně. Pražané tak v zápase, které věnovali záchranným složkám a sledovalo jej přes 10 tisíc fanoušků, odčinili dvě předešlé porážky. Brankář Filip Novotný přišel o nulu až v 58. minutě, kdy se za hosty prosadil ve dvojnásobné početní výhodě David Hruška.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťané zleva Juraj Mikuš, David Dvořáček a Petr Kumstát se podíleli na demolici Karlových Varů. Vpravo hostující Petr Šidlík.

Článek

Hostům vstup do zápasu nevyšel. Už ve třetí minutě rozhodčí v krátkém sledu vyloučili dva hostující hráče a Sparta dvojnásobnou přesilovku využila. Réway využil toho, že Habal v brance měl zacloněný výhled a prostřelil ho téměř od modré čáry.

Aktivnější Sparta přidala druhou branku ve 13. minutě. Poprvé v sezoně se trefil Chlapík, puk ale do branky pravděpodobně srazil obránce Varů. Třetí branku Sparty přidal v závěru třetiny Ďaloga.

Úvod druhé části jako by kopíroval začátek té první. Rozhodčí poslali na trestnou lavici ve 22. minutě Dudu a Jana Tomečka a Sparta i druhou dvojnásobnou přesilovku využila. Na 4:0 zvýšil Buchtele.

Tlak v pokračující klasické výhodě proměnil těsně po jejím skončení ve 24. minutě na pátou branku Sparty Kumstát a ukončil tak zápas pro brankáře Habala. Na jeho místo přišel Závorka.

Sparta dohrála v exhibičním tempu

Energie si vzala oddechový čas, nicméně ještě před polovinou zápasu Sparta vedla 7:0. Šestou branku vstřelil ve 28. minutě Procházka, sedmý gól přidal o 66 vteřin později Klimek. Ofenzívní smršť Sparty ve zbytku třetiny ale zbrzdila vyloučení.

Na začátku třetí části hrály přesilovku Karlovy Vary, do brejku ale ujeli domácí Kumstát s Rolinkem. Kumstát ale odkrytou branku netrefil. Sparta zápas ve třetí třetině dohrávala v exhibičním tempu, v 50. minutě měli v dalším oslabení blízko k brance Forman s Dvořáčkem. Na 8:0 pro Spartu zvýšil v 57. minutě pohotovou dorážkou Hlinka.

Radost z vychytané nuly Novotnému zkazil Hruška, který ve dvojnásobné přesilovce Varů snížil na 8:1. Na konečných 9:1 pro Spartu zvýšil v čase 60:00 z nařízeného trestného střílení Volek a i on si tak připsal premiérovou extraligovou trefu.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Réway (J. Hlinka), 13. Chlapík (Volek), 20. Ďaloga (Buchtele), 22. Buchtele (J. Hlinka, Réway), 24. Kumstát (Rolinek), 28. M. Procházka (Chlapík), 29. Klimek (Rolinek), 57. J. Hlinka (Sabolič, Réway), 60. Volek z trest. střílení - 58. D. Hruška (Balán, Duda). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Frodl, Charvát. Vyloučení: 9:7, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 10 261.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš - Réway, J. Hlinka, Klimek - Forman, Buchtele, Sabolič - Kumstát, Rolinek, Dvořáček - M. Procházka, Volek, Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Habal (24. Závorka) - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík - Duda, J. Kverka ml., Koblasa - Vachovec, Balán, D. Hruška - Gorčík, Skuhravý, Bahenský - Micka, R. Hruška, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: