Hlavní obsah

Freiburg - Frankfurt 4:1Darida nastartoval obrat Freiburgu. Mohuč předvedla kanonádu, Dortmund veze z Leverkusenu bod

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Freiburgu zahájili jarní část bundesligy na výbornou. V rámci 18. kola porazili Frankfurt 4:1 a unikli z pásma sestupu. K čtyřgólovému přídělu přispěl i český záložník Vladimír Darida, který proměněnou penaltou srovnával stav utkání na 1:1. Mohuč deklasovala doma Paderborn 5:0. V boji o třetí místo vyhrály Schalke i Mönchengladbach. Leverkusen remizoval s Dortmundem 0:0 a klesl v tabulce na pátou pozici.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Freiburgu Vladimír Darida (vpravo) a Oliver Sorg se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Frankfurt, v jehož kádru scházel Václav Kadlec, vstoupil do utkání famózně a ujal se vedení hned v první minutě zásluhou Russe. Domácí fanoušci čekali na vyrovnání celou hodinu. Po faulu na Güntera se postavil k exekuci pokutového kopu Darida a pátou úspěšnou penaltou v sezóně srovnal na 1:1. Český reprezentační středopolař poslal balón chladnokrevně k levé tyči a nastartoval tím obrat, který dokonal čistým hattrickem během pětadvaceti minut Nils Petersen.

Freiburg, který byl po podzimu v tabulce poslední, se rázem posunul o pět příček na třinácté místo. Frankfurtu patří devátá pozice.

Dortmund klesl na poslední příčku

Slavit naopak nemohli Češi v Hamburku, který prohrál 0:2 s Kolínem nad Rýnem. Byli u toho brankář Jaroslav Drobný i Petr Jiráček, který hrál do 72. minuty ve středu zálohy.

Také Adam Hloušek se Stuttgartem zažil hořkost z porážky. VfB doma nestačil na Mönchengladbach, který vybojoval výhru 1:0, stejně jako Schalke v souboji s Hannoverem.

Na poslední místo spadl Dortmund, který začal jaro bezbrankovou remízou na hřišti Leverkusenu. Loňský vicemistr nedokázal počtvrté za sebou vyhrát, na místa znamenající záchranu však ztrácí jediný bod.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Freiburg - Eintracht Frankfurt 4:1 (63., 69. a 88. Petersen, 61. Darida z pen. - 1. Russ)
Hamburk - Kolín nad Rýnem 0:2 (62. a 78. Risse)
Mohuč - Paderborn 5:0 (6. a 46. Malli, 69. De Blasis, 82. Allagui, 87. Geis z pen.)
Schalke - Hannover 1:0 (32. Höger)
Stuttgart - Mönchengladbach 0:1 (71. P. Herrmann)
Leverkusen - Dortmund 0:0
Zachrání se Freiburg letos v bundeslize?
Ano
89,2 %
Ne
10,8 %
Celkem hlasovalo 1905 čtenářů.

Reklama