Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 3:0Jablonec zničil Klokany smrští po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Pospíšil 1 : 0
61. Kopic 2 : 0
68. Beneš 3 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Zlepšený výkon v druhém poločase a totální kolaps defenzivy Bohemians 1905 zajistil fotbalistům Jablonce jednoznačné vítězství v sobotním utkání 18. kola Synot ligy. Zatímco Severočeši potvrdili vítězný vstup do jarní části soutěže ze Slovácka, Pražané jsou v nejvyšší soutěži už osm kol bez vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Tomáš Hübschman (vlevo) bojuje o míč s Elvisem Bratanovičem z Bohemians 1905.

Článek

První půle se sice prakticky celá hrála pod taktovkou domácích borců, kteří drželi míč a solidně kombinovali, jenže to vše jen v uctivé vzdálenosti od branky Pražanů. Jakmile se dostali na dostřel Švengera, postrádali přesnost, mnohdy míč vraceli směrem k vlastní brance nebo hledali spoluhráče ukryté ve zformované defenzivě Bohemians 1905.

Švenger prakticky neměl práci, protože střela Beneše z velkého vápna šla mimo, přesnost neměla ani rána Kopice z dvaceti metrů. Marná byla snaha jabloneckého trenéra Šilhavého nabádajícího svěřence k větší aktivitě a rychlosti přihrávek. I proto Bohemians s přehledem hlídali čisté konto a po ojedinělé akci byli dokonce blízko gólu, když Moravec připravil balón do ideální palebné pozice pro Mikuše, jehož technická rána zapadla jen o milimetry nad břevno domácí branky.

Po obrátce Jablonec přeci jen zvýšil obrátky, nicméně efekt se dlouho nedostavoval. Hosty pak zaskočil Pospíšil, jenž se zmocnil míče po standardní situaci Pražanů ve středu hřiště, prošel nikým neatakován k velkému vápnu a umístěnou střelou poslal Jablonec do vedení - 1:0.

A během dalších čtrnácti minut byli hosté na lopatkách, protože jejich obrana totálně zkolabovala. Při tutovce Šabaly sice hosty ještě podržel Švenger, ale Kopicovu následnou dělovku z úhlu zastavila až síť za zády brankáře Bohemians 1905. A po standardní situaci pak ve skrumáži trknul do míče hlavou nechytatelně Beneš, takže Jablonec se radoval z tříbrankového náskoku.

Zatímco Pražané zničeni třemi zásahy nebyli dlouhé minuty schopni kloudné akce a branku Hrubého prakticky neohrozili, Jablonec mohl skóre navýšit při šancích Doležala pálícího z deseti metrů či hlavičkujícího Rossiho, ale v obou případech skvěle reagoval Švenger, čímž však Pražany jen uchránil od většího přídělu.

Fotbalová Synot liga - 18. kolo:
FK Jablonec- Bohemians 1905 3:0
Branky: 54. Pospíšil, 61. Kopic, 68. Beneš. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vlasjuk. ŽK: Bratanovič, Gajič. Diváci: 2763. Poločas: 0:0.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman, Greguš - Kopic, Pospíšil (62. Mingazov), Crnkič (67. Rossi) - Šabala (84. Doležal). Trenér Šilhavý.
Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl - Jindřišek, Rada - Moravec (81. Cicman), Bratanovič (74. Jarolím), Mosquera - Mikuš. Trenér Pivarník.

Reklama

Související témata: