Hlavní obsah

Dortmund - Schalke 3:0Dortmund ovládl derby, vyhrál počtvrté za sebou

Berlín

Fotbalisté Dortmundu v německé lize pokračují ve zlepšených výkonech a ve 23. kole si připsali už čtvrtou výhru za sebou. Borussia porazila v regionálním derby Schalke jasně 3:0, když dala tři branky během osmi minut v závěrečné čtvrthodině zápasu. Svěřenci Jürgena Kloppa poskočili v neúplné tabulce na deváté místo.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Dortmundští Pierre-Emerick Aubameyang (vlevo)a Marco Reus oslavují jednu z branek proti Schalke.

Článek

Dortmund doma svého rivala od začátku přehrával, ale výraznou střeleckou převahu dlouho nedokázal přeměnit v góly. Skóre otevřel až v 78. minutě Pierre-Emerick Aubameyang, kterého záhy napodobil Henrik Mchitarjan a třetí branku Borussie přidal čtyři minuty před koncem Marco Reus. Páté Schalke, které bylo v útoku neškodné, vyhrálo jediný z posledních pěti ligových duelů.

"Bylo to velké odpoledne. Když jsem ráno vstal, přál jsem si přesně tohle," řekl po zápase novinářům Klopp. "Musíme držet tuhle dobrou šňůru, protože jsme stále jen pět bodů od sestupových pozic," přidal trenér Dortmundu.

Freiburg s českými hráči Vladimírem Daridou a Pavlem Krmašem v sestavě prohrál 0:1 v Leverkusenu a propadl se na předposlední místo. Utkání rozhodl ve 33. minutě kapitán Bayeru Simon Rolfes. Domácí navázali na středeční výhru 1:0 nad Atléticem Madrid v úvodním osmifinále Ligy mistrů.

Hamburk, v jehož základní sestavě nastoupili brankář Jaroslav Drobný a záložník Petr Jiráček, prohrál ve Frankfurtu 1:2. Obě branky Eintrachu zaznamenal Alexander Meier. Nejlepší domácí střelec v nastavení mohl zkompletovat hattrick, ale svůj druhý pokutový kop v zápase neproměnil. Fotbalisté HSV dohrávali závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného beka Matthiase Ostrzoleka a jsou patnáctí.

Hertha díky gólu Salomona Kaloua z 88. minuty zdolala v Berlíně Augsburg 1:0 a posunula se z předposlední na čtrnáctou pozici. Poslední Stuttgart zůstal po remíze 1:1 v Hannoveru na dně tabulky. Adam Hloušek za hostující tým nastoupil až na závěr nastaveného času.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Dortmund - Schalke 3:0 (78. Aubameyang, 79. Mchitarjan, 86. Reus)
Hannover - Stuttgart 1:1 (70. Stindl - 52. Gentner)
Hertha Berlín - Augsburg 1:0 (88. Kalou)
Hoffenheim - Mohuč 2:0 (55. Volland, 76. Polanski)
Leverkusen - Freiburg 1:0 (33. Rolfes)
Eintracht Frankfurt - Hamburk 2:1 (12. z pen. a 54. Meier - 45.+2 Stieber)

Reklama

Související témata: