Hlavní obsah

Budějovice - Brno 1:3Záchranářský souboj v Budějovicích vyhrálo Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Sýkora 0 : 1
51. Jugas 0 : 2
78. Malík 0 : 3
87. Kladrubský 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna zvládli v 18. kole první ligy důležitý záchranářský souboj a v Českých Budějovicích vyhráli díky brankám Jana Sýkory, Jana Jugase a Jana Malíka 3:1. Zbrojovku tak od sestupového pásma dělí čtyři body a Jihočechy, za které v závěru snížil Jiří Kladrubský, tři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Brna

Článek

Oba soupeři úvodní jarní zápasy shodně prohráli a od začátku vzájemného souboje bylo vidět, že další ztrátu nechtějí připustit. První poločas nakonec rozhodlo jediné zaváhání budějovické obrany, které po individuální akci Zoubeleho potrestal v 11. minutě Sýkora.

Stejný hráč mohl přidat o chvíli později druhou branku, když Moukanza obešel ve vápně dva obránce, Sýkorovi ale v poslední chvíli ukopl míč Lengyel. Domácí měli vyrovnání na dosah v závěru poločasu po chybě hostujícího gólmana Melichárka, kterému vypadl míč, ale Volešák prázdnou branku netrefil.

Budějovice vstoupily do druhého poločasu aktivněji a snažily se napadat rozehrávku Brna, výsledkem ale byly jen Kalodovy dva nepřesné pokusy. V 51. minutě ale opět selhala domácí obrana a potvrdila, proč je nejhorší v lize.

Jugas mířil přesně

Stoper Novák odvrátil míč pouze na vápno k Jugasovi, který se uvolnil a zamířil přesně. Tentýž obránce navíc mohl v 68. minutě přidat třetí branku Zbrojovky, ale po rohu navrátilce do sestavy Zavadila poslal míč hlavou těsně vedle budějovické branky.

Budějovice sice postupem času zvýšily aktivitu, ale bez výrazného účinku. Naopak Brno po rychlém brejku přidalo třetí gól. Keresteše po Vávrově centru ještě vychytal brankář Křížek, ale na Malíkovu dorážku už nedosáhl. Domácí se dočkali až tři minuty před koncem, Kladrubského gól ale na výsledku změnil pramálo.

Zbrojovka si tak připsala teprve druhé vítězství v posledních deseti kolech a získala důležité tři body v boji o udržení. Brno sestupovému pásmu odskočilo na rozdíl čtyř bodů, zatímco Jihočeši klesli na 14. místo; od předposledního Liberce je dělí tři body a šest od posledního Hradce Králové, který má však nedělní duel s vedoucí Plzní k dobru.

18. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 1:3 (0:1)
Branky: 87. Kladrubský - 11. Sýkora, 51. Jugas, 78. Malík. Rozhodčí: M. Paták - Jiřík, Pilný. ŽK: Vávra (Brno). Diváci: 2666.
České Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Hanzlík - Linhart (46. Machovec), Benát, Volešák (59. Pešek), Kladrubský, Varadi - Kalod. Trenér: Urban.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Zavadil, R. Buchta - Pašek, Zoubele (62. Malík), Sýkora (86. Hyčka) - Moukanza (68. Vávra). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: