Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:2Plzeň se do šestky neprobojovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Jeřábek 0 : 1
25. Čerešňák 1 : 1
26. Svačina 2 : 1
56. Balej 2 : 2
59. Hlinka 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně neuspěli v boji o šesté místo a přímý postup do čtvrtfinále a po porážce 2:3 s Vítkovicemi vstoupí ze sedmého místa základní části do předkola, v kterém se utkají s Mladou Boleslaví. Ostravany čeká stejná fáze play off a začnou také doma proti Pardubicím. O vítkovické výhře v azylu zimního stadionu v Porubě rozhodl 65 sekund před koncem Michal Hlinka. Západočeši tak po pěti zápasech v řadě vyšli bodově naprázdno.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva útočník Plzně Jakub Lev, brankář Vítkovic Filip Šindelář a obránce Tomáš Pastor.

Článek

Pro Ostravany první zápas ve vyhnanství nezačal šťastně. Hned ve druhé minutě po kiksu ve středním pásmu přežili vyloženou šanci Jána Sýkory, který tváří v tvář vítkovické dvojce Šindelářovi švihem líznul jen tyčku. Mohutný nápor čtvrté vítkovické řady pak sice v šesté minutě rezultoval v gól v plzeňské síti, ale sudí Kucserův zásah neuznali pro postavení spoluhráče v brankovišti.

Skóre tedy otevřeli hosté, Jeřábek se bombou z levého kruhu po ledě trefil mezi Šindelářovy betony. S domácími mohlo být ještě hůře. Během tří minut putovali za katr čtyři Ostravané, ale Indiáni promarnili ve dvou sekvencích celkem 155 sekund přesilovky pět na tři. Mozík v ní sice gólmana zasypal z mezikruží sadou ran, jenže trefoval Šindeláře.

Jak na přesilovky hostům soupeř ukázal ve 25. minutě: Čerešňák bez velkého vymýšlení kotouč jen nahodil směrem k brance, kde Olesz Machovskému zastínil výhled a nikterak razantní ani umístěna střela proplula až do brány.

Druhý gól domácích přidal Svačina

Během 29 sekund už bylo všechno jinak. Druhý gól Vítkovic ale s náhodou neměl nic společného. Roman bezchybnou kolmicí rozjel do sólového úniku Svačinu, který statut nejlepšího vítkovické střelce základní části stvrdil svou 18. trefou.

Plzeň, která ještě pořád živila naději na přímý postup do čtvrtfinále z šestého místa, se v třetí části vymanila z vítkovické převahy. Ale vzhledem k vedení Zlína bylo pravděpodobné, že jediný gól spíše rozhodne o bilanci vzájemných zápasů Vítkovic a Plzně a tím i lepší výchozí pozici v předkole. Blízko byl domácí Olesz, který ale zblízka přehodil bránu, pak v oslabení sám před Šindelářem hostující Kratěna a po Kubalíkově tyči se nakonec parádním blafákem prosadil plzeňský Balej.

Jenže nakonec měl závěrečné slovo Hlinka, který 65 sekund před koncem normálního času zakončil sólovou akci Szturce a zajistil tak Vítkovicím, že předkolo proti Pardubicím začnou znovu na domácím ledě v Porubě.

Ostrava - 52. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Čerešňák (Klok, Burger), 26. Svačina (Roman, Zíb), 59. M. Hlinka (Szturc) - 11. Jeřábek (Kubalík, Mozík), 56. Balej (Johnson). Rozhodčí: Hejduk, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4093.
Vítkovice: Šindelář - Čerešňák, Klok, Zíb, Kudělka, Kovář, Stehlík, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, Olesz - E. Němec, Roman, Svačina - M. Hlinka, Kolouch, Szturc - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Simon, Johnson - Balej, Lev, Kubalík - Hollweg, T. Sýkora, Culek. Trenéři: Straka, J. Špaček a Čihák.

Reklama

Související témata: