Hlavní obsah

Sparta - Třinec 6:5Sparta přestřílela Třinec, ale zůstala za Brnem čtvrtá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Matuš 0 : 1
16. Roth 0 : 2
20. Novák 1 : 2
22. Pechanec 1 : 3
27. Novák 2 : 3
31. Cingel 3 : 3
36. Polášek 4 : 3
39. Chmielewski 4 : 4
46. Chmielewski 4 : 5
47. Ďaloga 5 : 5
53. Volek 6 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty uzavřeli základní část extraligy výhrou, když v 52. kole porazili potřetí v sezoně Třinec 6:5. Pražané přesto při výhře Brna nad Hradcem Králové (2:1) skončili o bod čtvrtí a ve čtvrtfinále se utkají právě s Hradcem Králové. Třinec prohrál na sparťanském ledě pošesté za sebou a bude čekat, jaký soupeř mu pro čtvrtfinále vzejde z předkola. Po dvou gólech vstřelili domácí Martin Novák a hostující Aron Chmielewski, čtyřmi asistencemi přispěl k výhře Sparty Martin Réway.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Obránce Třince Jakub Matyáš (vlevo) a obránce Sparty Juraj Mikuš.

Článek

Trenéři obou celků nechali před vyřazovacími boji odpočívat dlouhou řadu opor a velký prostor dostali mladí hráči. Nebylo tak příliš divu, že vázla souhra a hra byla oboustranně hodně kostrbatá. První větší šance skončila v 10. minutě gólem. Matuš se velmi lehce protáhl skrze zadními řadami Pražanů do zakončení, zkrotil poskakující kotouč a precizním bekhendovým blafákem pokořil gólmana Januse.

Na druhé straně si první velmi povedený zákrok při premiéře v tuzemské nejvyšší soutěži připsal po Réwayově střele teprve devatenáctiletý strážce třinecké branky Svoboda. Pak šel pykat na trestnou lavici domácí Dvořáček a Roth propálil Januse podruhé. Sparta však kontrovala ještě před pauzou a rovněž v početní výhodě, kdy vrátil Rákose předčasně do hry Novák.

Pechanec v extraligovém debutu hned skóroval

Když hned v nástupu do druhé třetiny okořenil Pechanec, jenž dostal až příliš prostoru k zakončení, svůj extraligový debut gólem, měli hosté zpět dvoubrankové vedení. Janus vzápětí během krátké chvilky vychytal Matuše i bombu Sztefka. Následně se dostala ke slovu Sparta. A byl to opět Novák, jenž z mezikruží propálil Svobodu a snížil na 2:3.

Také vyrovnání Pražanů přišlo v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, ale tentokrát se zapsal Cingel mezi střelce v oslabení, když mu parádně nachystal puk do snadné koncovky Forman. Obrat dokonal při další přesilovce ranou bez přípravy v pozici klečícího střelce bek Polášek, jenže Slezané stihli ještě srovnat krok zásluhou Chmielewského.

Divoká přetahovaná pokračovala i ve třetím dějství. Chmielewski nejprve vrátil hostům vedení, jenže Sparta se s porážkou nehodlala smířit a už za 33 sekund bylo znovu vyrovnáno po trefě Ďalogy. V 53. minutě rozhodl nechytatelnou bombou Volek. Oceláři to ještě v samém závěru zkusili s hrou bez brankáře, ale bez úspěchu.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 6:5 (1:2, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. M. Novák (J. Mikuš, Kumstát), 27. M. Novák (Réway, Piskáček), 31. Cingel (Forman), 36. Polášek (Réway, Pech), 47. Ďaloga (Réway), 53. Volek (Réway, Bílek) - 10. Matuš (L. Doudera, M. Doudera), 16. Roth (Klepiš, Hrňa), 22. Pechanec (Matyáš), 39. Chmielewski (Pechanec), 46. Chmielewski (Pechanec, Sztefek). Rozhodčí: Hodek, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6035.
Sparta: Janus - Piskáček, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Eminger, Hrbas, D. Bílek - Réway, Volek, Buchtele - Kumstát, Pech, M. Novák - Forman, Cingel, Chlapík - Procházka, Černoch, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: M. Svoboda - Roth, Trončinský, Nosek, Foltýn, Matyáš, Repe, M. Doudera, L. Doudera - Hrňa, Klepiš, Orsava - Matuš, Žejdl, Rákos - Chmielewski, Pechanec, Sztefek - Cienciala, Jašek, Kovařčík. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice