Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 3:2Olomouc po patnácti prohrách zabrala a dočkala se vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bartek 0 : 1
11. Bartek 0 : 2
21. Buc 1 : 2
38. Laš 2 : 2
65. Herman 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté předposlední Olomouce po patnácti porážkách za sebou zabrali a v závěrečném 52. kole základní části extraligy zdolali dvanácté Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Domácí už prohrávali 0:2, ale obrat dovršil v čase 64:55 útočník Jakub Herman. Olomouc se v boji o únik baráži před startem skupiny o 11.-14. místo, kde se hraje celkem šest kol, přiblížila Energii na rozdíl osmi bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucká radost.

Článek

Olomouci chyběl kromě beka Vyrůbalíka a útočníků Patery a Rachůnka i nemocný trenér Dopita. Hostům vyšel vstup do utkání. Už ve 24. vteřině šel pykat olomoucký Laš a po 11 sekundách se trefil Bartek, kterému nabil za pravý kruh Sičák a slovenský kanonýr propálil Trvaje.

V polovině úvodní třetiny udeřil Bartek podruhé, když se tentokrát prosadil po vyhraném vhazování Radima Hrušky v levém kruhu. Ve 14. minutě prověřil Závorkovu lapačku Zuzin a hosté se ubránili i při Redlihsově trestu na dvě plus dvě minuty.

Úvod druhého dějství patřil Olomouci. Knotek ještě minul, ale 42 vteřin po pauze už rozjásal domácí fanoušky Buc, který z levé strany z úhlu překvapil Závorku. Domácí ožili a šance na vyrovnání měli Kucharczyk, Laš a Knotek.

Hosté se ale následně ubránili při Balánově vyloučení a zvýšit mohl ve 32. minutě Vachovec a potom i Bartek. V 38. minutě se při dalším Balánově vyloučení už prosadil tečí Laš.

Třetí třetina začala průnikem Buce, který se dostal až před Závorku, ale neuspěl. V 48. minutě měli Hanáci další příležitost, ale karlovarský gólman chytil Lašovu ránu zblízka i pokus Ondruška od modré čáry. Na druhé straně podržel domácí při Redlihsově šanci Trvaj. Zápas dospěl do prodloužení a v jeho závěru rozhodl z mezikruží Herman.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Buc (J. Knotek), 38. Laš (Buc, Jaroměřský), 65. Herman (Skrbek) - 1. Bartek (Sičák, Harant), 11. Bartek (R. Hruška). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Blaha, Frodl. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:1. Diváci: 3341.
Olomouc: Trvaj - Rašner, Skrbek, Majeský, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský - Buc, J. Knotek, Laš - Zuzin, Herman, Matai - Kucharczyk, Marosz, R. Dlouhý - Řípa. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, T. Dvořák - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bartek, R. Hruška, Duda - V. Tomeček, Zadražil, Micka - Koblasa, Kverka ml., Gorčík. Trenér: Mlejnek a Kverka ml.

Reklama

Související témata: