Hlavní obsah

Litvínov - Brno 2:1Stav série 2:0Litvínov předvedl parádní obrat a Brno doma v semifinále porazil i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Čermák 0 : 1
46. Lukeš 1 : 1
49. Petružálek 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Dvě třetiny tahali za kratší konec, za Kometou zaostávali takřka ve všech směrech a po zásluze prohrávali, přesto nakonec hokejisté Litvínova slaví triumf i ve druhém utkání semifinálové série play off. Vděčí za to výtečnému výkonu ve třetí části hry, v níž dvěma góly skóre otočili a připsali si výhru 2:1. Série nyní za stavu 2:0 na zápasy pro Chemiky pokračuje v pondělí a úterý na ledě Brna.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský František Lukeš (vlevo) střílí vyrovnávací branku na 1:1 brněnskému brankáři Marku Čiliakovi.

Článek
Fotogalerie

Zatímco první třetina úvodního semifinálového duelu byla jednoznačně v režii domácích, o den později tomu bylo naopak. Kometa nastoupila s velkým elánem a už ve třetí minutě mohla jít do vedení, jenže přečíslení Hrušky s Tonem na poslední chvíli vyřešil obětavým zákrokem Pavelka. V 11. minutě přišli Brněnští o obránce Malce, který odnesl blokování Hüblovy střely krvavým zraněním v obličeji a do hry už se nevrátil.

Litvínov se vůbec nemohl dostat do tempa, nepomohla mu k tomu ani první přesilovka v zápase. Naopak ještě mohl být rád, že v ní neinkasoval. Buriana totiž v samostatném úniku vychytal Francouz. Gólman domácích se pak blýskl i při premiérové početní převaze Brna, když lapil dělovku Čermáka.

Ve 22. minutě už ale ze vzájemného souboje stejných hráčů vyšel vítězně kapitán Komety. Ten si povyjel zpoza branky a bekhendovým zakončením na bližší tyč nachytal Francouze, který nemohl mít nejčistší svědomí.

Litvínovský obrat ve třetí třetině

Verva si nebezpečnější příležitost dlouho nedokázala vypracovat. Až ve 38. minutě se po individuální akci Kubáta dostal puk k Pirošovi, na kterého zívala poloprázdná branka. Litvínovský útočník však z necelého metru trefil jen lapačku, kterou Čiliak stačil na poslední chvíli nastavit. Domácí hráči nemohli uvěřit, že není srovnáno, Piroše už dokonce pochvalně poplácávali po helmě. Předčasně...

Do třetí třetiny ale vstoupili domácí jako vyměnění. Blízko srovnání byl Petružálek, ani v jedné ze svých dvou šancí ale neuspěl. Ve 46. minutě zachytil rozehrávku brněnského Hájka Lukeš, napoprvé sice trefil Čiliaka, z dorážky už ale brněnského gólmana překonal. Vyrovnání Chemiky namlsalo a o tři minuty později už byl obrat dokonán.

Po faulu Ptáčka našel při přesilovce Hanzl milimetrově přesnou přihrávkou Petružálka, který bez problému trefil odkrytou branku. Nadšení Severočechů však mohlo záhy ochabnout, Hruškova dělovka z levého kruhu ale orazítkovala spojnici Francouzovy branky. 65 vteřin před třetí sirénou zkusila Kometa hru se šesti hráči v poli. Prázdnou branku mohl trefit Petružálek, trestuhodně ji ale minul. Domácí to ale nakonec nemuselo mrzet, hubený náskok už uhlídali.

Semifinále play off hokejové extraligy, 2. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branka a nahrávky: 46. Lukeš, 49. Petružálek (Hanzl, T. Pavelka) - 22. L. Čermák (Vondráček, J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Jelínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5811.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec, od 21. navíc Bilčík - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Burian - Ton, Ostřížek, J. Hruška - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: