Hlavní obsah

Č. Budějovice - Chomutov 1:4Chomutov zvítězil v baráži v Budějovicích a v tabulce je druhý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kaše 0 : 1
25. Hřebejk 0 : 2
41. Růžička 0 : 3
43. Punčochář 1 : 3
47. Dušek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova vyhráli v nedělním 3. kole baráže o extraligu v Českých Budějovicích 4:1 a po druhém úspěchu za sebou se posunuli s pěti body na druhé místo tabulky o dva body za vedoucí Olomouc. Jihočeši i potřetí prohráli a s jediným bodem zůstávají na posledním místě. Chomutov potvrdil bilanci ze vzájemných zápasů z této sezóny první ligy, ve kterých pokaždé bodoval.

Článek

České Budějovice se představily podruhé za sebou doma. Zatímco v pátečním duelu Slavii potrápily a podlehly až po samostatných nájezdech, dnes se proti nim postavil silnější soupeř. Chomutov v utkání většinou dominoval a kráčel si jistě pro tři body.

Severočeši poprvé zahrozili už v páté minutě, ale Račuk svou šanci neproměnil. O chvíli později však už byl Ondřej Kaše úspěšnější a otevřel skóre. V osmé minutě mohl náskok Chomutova zvýšit Sinisalo, ale Bláha jeho pokus kryl.

Do druhé části vstoupili hosté ve stejném tempu a hned v její úvodu trefil Ondřej Kaše tyč. Ve 24. minutě rozhodčí vyloučili domácího obránce Žovince a Chomutov početní převahu využil. V závěru přesilovky našel přihrávkou Gajovský před brankou Hřebejka a bývalý českobudějovický útočník přidal druhý gól hostujícího celku.

Chomutov se prosadil i v závěrečné části, kdy se po pár vteřinách trefil Vladimír Růžička mladší. V tu chvíli jako by České Budějovice ztratily respekt a osmělily se k odvážnější hře. Tu zúročily v přesilové hře, když se z úhlu trefil Punčochář. Jenže vzplanutí domácích záhy utnul Dušek, jenž přidal čtvrtý gól hostů a definitivně tím rozhodl o vítězi duelu.

Chomutov tak potvrdil, že na České Budějovice umí zahrát. V základní části první ligy ve vzájemných duelech vždy bodoval a jen jeden z nich prohrál po samostatných nájezdech.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu
ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 43. Punčochář (Žovinec) - 7. O. Kaše (D. Květoň), 25. Hřebejk (Gajovský, Hovorka), 41. V. Růžička ml. (O. Kaše), 47. Dušek (J. Drtina). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 6203.
České Budějovice: Bláha (47. Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, A. Přibyl - Vaniš, Rob, Boháč - Marek, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman, Koma, Bartejs - Hovorka, Gajovský, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., O. Kaše - Račuk, Kämpf, Sinisalo - McGregor, Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Tabulka baráže
1.Olomouc320108:57
2.Chomutov311018:55
3.Slavia Praha311015:55
4.České Budějovice300125:111

Reklama

Související témata: